Last news in Fakti

10 Май, 2017 02:45 2 350 0

Лили Друмева с голямо турне в Източна Европа

  • лили друмева-
  • турне-
  • източна европа
Лили Друмева с голямо турне в Източна Европа - 1

Българската кънтри певица и журналистка Лили Друмева – О’Райли се подготвя за серия концерти през лятото и есента.

Първият е още в събота, 13 май, в кафе-клуб “Влайкова”. Там Лили ще представи новия си проект с ирландска музика “Celtic Dream” заедно с виртуозния китарист Коста Ланджов. Двамата ще изпълнят известни песни и инструментали от келтската музика, както и авторски пиеси.

Лили се занимава с ирландска музика повече от 20 години и е свързана с острова покрай нейния съпруг – ирландецът Шон О’Райли. Тя често посещава Ирландия, където изнася концерти и черпи вдъхновение за нови песни.

Между 22 и 25 юни певицата ще участва на фестивала Exposure в град Велика Горица в Хърватия. Там тя ще изпълни авторски песни и ще гостува в Хърватското национално радио.

На 5 август Лили ще посети град Калафат, Румъния, където ще участва във фестивала за изпята поезия Tabara Folk.

Натоварената ѝ програма продължава с участия на джаз фестивалите в Банско (8 август) и в Ниш (9-10 август), където певицата ще пее джаз заедно с нейната група Lilly of the West.

На 30 септември и 1 октомври Лили Друмева – О’Райли ще организира Sofia Singer Songwriter Fest, международен фестивал за изпята поезия в Софийска градска художествена галерия. Поканени са гости от Сърбия, Хърватия и Словения, както и водещи български бардове.

Между 19 и 23 октомври Лили ще изнесе концерт на фестивала за изпята поезия „Tai – As”, който се провежда в Литва и Латвия.

Лили Друмева – О’Райли е певица, автор на песни, създател и фронт-музикант на най-успешната българска кънтри и блуграс група „Lilly of the West”. Тя е продуцент и издател на десет студийни албума, организатор на европейски турнета, концерти и фестивали. „Lilly of the West” имат престижни награди от конкурси в Холандия, Франция и САЩ. От 20 години насам Лили Друмева е пионер и двигател в развитието на кънтри и блуграс музиката на Балканите. Тя е член на борда на Европейската и Световна Кънтри и Блуграс Асоциация, където представя Източна Европа. Лили е и музикален журналист с повече от десет години опит в БиБиCи, Ретро Радио, Радио София, Хоризонт, ББT, Радио Бинар. Специализирала е кънтри и блуграс музика в САЩ по програма “Фулбрайт”. Тя е и автор на книга „Настроение с Лили – музика в 50 теми”, която представя жанровете: кънтри, блуграс, блус, суинг, рок енд рол и др. Лили Друмева е и успешен импресарио, работейки с американски и европейски артисти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА