Last news in Fakti

27 Юли, 2017 02:42 911 0

Лисабон приема „Евровизия“ през 2018 година

  • евровизия-
  • домакин-
  • конкурс-
  • португалия-
  • лисабон-
  • музика

Португалската столица приема музикалния конкурс

Лисабон приема „Евровизия“ през 2018 година - 1
Снимка: БТА/ AP

Музикалният конкурс „Евровизия“ ще се проведе в португалската столица Лисабон през 2018 година, обявиха организаторите от Европейския съюз за радио и телевизия.

Според регламента на популярния конкурс страната победител получава правото да е домакин на следващото издание на „Евровизия“.

През тази година конкурсът бе спечелен от Португалия, а на второ място финишира Кристиан Костов от България. Това бе най-големият успех за страната ни до този момент.

Португалия, която взе голямата награда, ще приеме състезанието догодина. Домакините разкриха, че това е чудесна възможност за страната и за Лисабон.

Лисабон е един от най-древните градове на Стария континент. Милиони туристи посещават красивия град всяка година. Населението му е от близо три милиона души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА