Last news in Fakti

4 Юни, 2015 02:28 1 406 0

Годзила получи японско гражданство

  • годзила-
  • получи-
  • гражданство-
  • японско

5000 копия на сертификата бяха раздавани на жители на Токио

Легендарното филмово чудовище Годзила най-сетне получи японско гражданство, съобщи Би Би Си.

Специална церемония по случая бе проведена квартала на Токио – Шинджуку, където 5000 копия от акта за гражданство на Годзила бяха раздадени на неговите най-верни фенове. То е дадено по идея на властите в квартала, над който се извисява огромна глава на чудовището. В документите пише следното:

Име: Годзила

Дата на раждане: 9-ти април 1954г. ( датата на излизането на първия филм).

Постоянен жител на Шинджуко от: 9-ти април 2015 г.

Причина за специално пребиваване: Популяризиране на забавления и привличане на туристи от целия свят.

Годзила не бе открит за коментар, но сме сигурни, че той е много развълнуван от оказаната му чест, въпреки че във филмите с него често си е позволявал разруши всичко възможно в Токио.

Първият филм за легендарното чудовище излиза през 1954 г. и е продуциран от японското студио Тохо. Оттогава насам са заснети 28 ленти за Годзила, плюс 2 американски версии. От Тохо обявиха, че ще пуснат нов филм за чудовището през 2018 г.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА