Last news in Fakti

1 Март, 2012 12:18 1 015 0

Пънкарите Soviet Soviet отново на „Аларма Пънк Джаз”

  • бнр-
  • soviet soviet-
  • аларма пънк джаз-
  • влайкова
Пънкарите Soviet Soviet отново на „Аларма Пънк Джаз” - 1
Soviet Soviet

Заветната дата е 5 март, но 59-годишнината от смъртта на Йосиф Висарионович Сталин няма нищо общо с името на групата, коментират от БНР. Всъщност и самите Soviet Soviet изобщо не са просъветски нoсталгици – името им е по-скоро комиксово-метафизична игра на думи, един вид пънк-мантра, характерна за увличащия им и лавинообразен подход и в композицията, и в свиренето на живо.

Иначе, звуково бандата ще пасне идеално на феновете на Joy Division и Dead Kennedys, но това вече много от българските фенове го знаят – припомняме, че на 1 юни миналата година Soviet Soviet напълниха кино „Влайкова” до пръсване почти без никакво сериозно оповестяване в публичното пространство. Истински ъндърграунд хепънинг!

Почитателите на бандата в София (и в цялата страна, благодарение на фестивала „Аларма Пънк Джаз” пряко по програма „Христо Ботев”) ще чуят както добре познатите Lokomotiv, Human Nature, Bulgary, Aztec Aztec и SY от ЕР-изданията на групата 2 и Summer, Jesus, така и доста нови парчета, написани през последната година.

Soviet Soviet (Андреа Джиомети – фронтмен и басист, Алесандро Костантини – китарист и Алесандро Фери – на барабаните) са от Пезаро, родния град на Росини, и от 2009г. насам концертират из цяла Европа. Свирили са заедно с елекро-уейвърите Frank (Just Frank), с които имат и съвместно издадена плоча, както и с бащите на италианския пънк-джаз Zu.

 

Концертът е част от пролетната пост-пънк-инди-алтърнатив серия на “Аларма” в кино „Влайкова”, която е един вид паралелна програма на седмия „Аларма Пънк Джаз Фест” и вкючва още концертите на синт-поп дуото Kimiko от Загреб (на 23 март) и на немските инди-рокери Featuring Yourself (на 4 април).

Понеделник, 5 март 2012г.

21:00ч.

Кино „Влайкова”

Вход: 8 лв

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА