14 Ноември, 2018 09:44 2 835 2

Откровенията на Ричард Клайдерман преди концерта му у нас

  • ричард клайдерман-
  • концерт-
  • варна-
  • пианист-
  • 40 години

Любовта ще продължи да бъде водещата тема в музиката, заяви световноизвестният пианист

Откровенията на Ричард Клайдерман преди концерта му у нас - 1

Принцът на романтичното пиано ще празнува заедно с феновете си от цяла Североизточна България 40-годишната си бляскава сценична дейност с голям концерт във Варна.

Само две седмици остават До пристигането на Ричард Клайдерман у нас остават само две седмици, а феновете му вече тръпнат в очакване да чуят виртуозните изпълнения на пианист №1 на последните четири десетилетия.

Световният музикант беше любезен в дните между два гастрола — в Карнеги Хол в Ню Йорк и Куала Лумпур да отговори на въпросите на варненски медии.

Запитан как името Клайдерман се превърна в нарицателно за нежност и романтика и как е успял да задържи любовта на публиката цели 40 години, Клайдерман призна: „Всъщност всичко се случи още с първия ми запис — Ballade pour Аделин. Още през 1978 г. тази пиеса много бързо стана известна в повечето страни по света, и навсякъде хората я свързваха с любовта. Оттогава съм записал стотици любовни мелодии и много романтични и любовни филмови теми. Всъщност всички ние тук, на земята, се нуждаем от любов. Така се случи, че хората свързват моята музика с любовта вече 40 години, и аз съм им благодарен. Всичко се разви съвсем естествено и за мен е огромно удоволствие да бъда асоцииран с романтиката и нежността.“

Откровенията на Ричард Клайдерман преди концерта му у нас

Клайдерман е оптимист за бъдещето на романтичната музика: „Разбира се, съществуват различни стилове музика — от рок и поп до хип-хоп и рап, но знаете ли — заслушайте се в голямата филмова музика. Ще разберете, че най-големите филми на всички времена винаги имат връзка с любовта. Ето защо изпълнявам и много красиви любовни филмови теми по време на моите концерти и съм убеден, че любовта ще продължи да бъде водеща тема в музиката.“

На 1 декември във Варна ще бъде финалният концерт на двугодишен световен юбилеен тур на Клайдерман, посветен на неговите 40 бляскави години на сцената. Принцът на романтичното пиано ще дойде в морския град с най-доброто от най-добрите си програми — тоталните хитове, които докосват сърцата на публиката по цял свят по неповторимо нежния начин, който е неговата запазена марка. Заедно с големия артист на сцената в Зала Конгресна ще бъдат музикантите от Оркестъра на Classic FM радио.

Ричард Клайдерман е един от съвременните музиканти, които промениха отношението към пианото със своя New Romantic стил. Той се събужда известен преди 40 години след изпълнението на „Балада за Аделин” и благодарение на своя талант, трудолюбие и творчески идеи успява десетилетия наред да се задържи на върха като най-популярния пианист на планетата. До момента има над 90 милиона продадени албума, сред които невероятните 267 златни и 70 платинени диска.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 подозрителен

    4 4 Отговор
    Клайдерман в България ми звучи като Азис да прави концерт в Дания или Норвегия... Кой ще му отиде на концерта в тая бантустанско-чалгарска кочина, пълна с мутри и тъмнобългарски електорат??

    Коментиран от #2

  • 2 Анонимен

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "подозрителен":

    Я се опитай да си резервираш билет!