Last news in Fakti

26 Март, 2012 21:40 1 251 0

Илка Зафирова: Аз общувам с добрите хора

  • илка зафирова-
  • театър-
  • актриса

Спомените от детството са много – започва разказа си пред БНР актрисата Илка Зафирова – изобщо детството и спомените оттам са нещо красиво, каквото и да е било.

Актрисата притваря леко очи и сякаш предизвиква спомените да изплуват в ума й. Първите са от бомбардировките в София, семейството й е евакуирано в град Пещера, където имали и роднини. Баща й остава в София, за да изкарва средства за семейството им. Илка Зафирова е наследила нетърпеливостта на своя родител. Все си мисля, че някои събития и случки в живота ми не съм изчакала достатъчно... – казва тя.

Майка й била перфектната домакиня, на която баща й никога не позволил (от уважение) да работи. Тя пеела много добре, Илка е наследила ниския й глас. Всъщност това бил и единственият спор между родителите й, за който тя има спомен, че майка й искала да пее в операта (по предложение на професионална певица), но бащата на Илка Зафирова не позволил.

Личният пример за любов и разбирателство, за толерантност и отстъпчивост в семейството са били нейните уроци през детството. Актрисата е благодарна на случайността да учи в еврейско училище между еврейчета, защото смята културата им и тях самите за безкрайно интересни. След много, много години, когато била на турне с театъра в Ерусалим, останала учудена, че оттам я потърсили нейни съученици от първите класове, ориентирали се само по името й. И имали много приятни изживявания след толкова години, спомнили си моменти от детството.

Илка Зафирова не смята себе си за лидер, не е била и такава като дете, но много я бивало в организацията на дадено събитие. Рецитирала е още от малка по всякакви поводи, искала е да се изяви и го е правела винаги без страх.

И до сега, когато предложа нещо на Ицко Финци, той се оставя в моите ръце, защото знае, че всичко ще организирам до най-малката подробност.

Свободна по дух, Илка Зафирова и до днес харесва срещите си с младите актьори, смята, че между тях има и много талантливи. Не бива да сме лоши и да се хулим, обиждаме и нараняваме, не само артистите, изобщо хората. Има и лоши, и добри между нас, но аз общувам с добрите!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА