5 Януари, 2019 23:27 1 445 2

Носител на „Грами“ джазмен идва в София

  • джаз-
  • софия-
  • концерт-
  • грами-
  • хорасио ернандез-
  • българия

Изненада за почитателите на джаза

Носител на „Грами“ джазмен идва в София - 1

Носител на „Грами“ джаз изпълнител ще зарадва българските меломани. Хорасио El Negro Ернандез от Куба идва в София за концерт на 25 януари, а компания ще му прави и виртуоза на баса Йоргос Факанас от Гърция.

Звездният състав на меломанското джаз шоу допълват любимият на България Мишо Йосифов (тромпет), Вили Стоянов (тромбон), Димитър Льолев (саксофон) и гръцкият им колега Димитрис Севдалис (клавишни). Кубинският барабанист Хорасио Ернандез е един от най-добрите и известни музиканти на световната джаз сцена, който в този проект комбинира собствения си оригинален джаз-латино звук с музиката на Йоргос Факанас.

El Negro е многократен носител на награди „Грами“, свирейки с редица джаз легенди. През годините Ернандез с право е заслужил признанието да бъде един от най-добрите барабанисти в целия свят. Работата на Йоргос Факанас пък включва музика за кино и театър, студийна и концертна дейност. Сцена на събитието ще е столичния City Stage (в подлеза на НДК), а билетите вече са в продажба, обявиха организаторите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Музикален Критик

    2 4 Отговор
    Това джаза изобщо музика ли е? Дън-дън-дън ту ту ту ту туп туп цин цин тун тун фил???

    Коментиран от #2

  • 2 пУзитивен

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Музикален Критик":

    Джазът е музика за умни, отворени, свободни хора. Иди на джаз концерт и сравни публиката, с публиката на другите видове музика, включително класическата.