Last news in Fakti

3 Май, 2012 14:42 2 856 6

Кмет искал „аванта” за сватбата на дъщеря си

  • илчев-
  • кмет балчик-
  • рашидов-
  • министерство на културата-
  • двореца-
  • ботаническата градина

Градоначалникът на Балчик искал да вкара 120 души гости без пари в „Двореца”

Кмет искал „аванта” за сватбата на дъщеря си - 1
Част от Двореца в Балчик - Снимка: БГНЕС

Кметът на Балчик искаше да вкара 120 души гости на сватбата на дъщеря си безплатно. Оттам тръгна цялата работа. Това заяви пред Факти.бг ректорът на Софийския университет „СУ Св. Климент Охридски” проф. Иван Илчев по повод днешното съобщение от Министерството на културата, в което се казва че от ведомството не приемат предложения от СУ текст на споразумение относно управлението на Държавния културен институт „Двореца” в Балчик.

Министерството на културата трябва да защитава интересите на държавата и на всички нейни граждани. А то в момента защитава интересите на една клика, която, да си говорим откровено, иска да вкарва безплатно в Градината курортистите, които взима на квартира. Там се води една подмолна борба, продиктувана от икономически съображения, очевидно, посочи проф. Илчев. По думите му става въпрос за местни величия.

Ректорът определи като нищожни претенциите, че се отнемат правата на жителите на Балчик за безплатен достъп. „Фактът, че Университетската ботаническа градина се намира на територията на Община Балчик не е достатъчно основание гражданите на града да посещават безплатно Градината”, подчерта проф. Илчев. Той уточни: „Да не би жителите на София да влизат безплатно в Зоологическата градина...”

Сключили сме договори само с други университети – за съвместна научна дейност. Така проф. Илчев отговори на обвиненията, че Софийският университет не изпълнява решението на Министерски съвет да не се сключват подобни споразумения.

 Това, което се прави  е срамота. Ясно е че става въпрос за икономически интереси, категоричен беше ректорът на Университета. Той допълни:

Още миналото лято, след като беше взето решението на правителството, сме изпратили подробна програма за сътрудничество с Двореца. Но не получихме абсолютно никакъв отговор.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Балчик

    1 0 Отговор
    Двореца е парка на Балчик!!!!!! Ти плащаш ли, като влизаш в Борисовата градина ?????? Още прадедите ми са влизали безплатно, защото са го сртоили и така е завещала кралицата..... и ти няма да ме спреш......
  • 2 София

    0 0 Отговор
    Жълтите павета са улиците на София!!! Ти плащам синя зона да паркираш пред вас??? Плащам и за метрото, точно колкото и ти когато дойдеш, ако знаеш какво е това.
    Проверки за касови апарати на всички, които отдават квартири!
  • 3 Балчик

    0 0 Отговор
    Що за манипулативно същество е Илчев: Ректорът определи като нищожни претенциите, че се отнемат правата на жителите на Балчик за безплатен достъп. „Фактът, че Университетската ботаническа градина се намира на територията на Община Балчик не е достатъчно основание гражданите на града да посещават безплатно Градината”, подчерта проф. Илчев. Той уточни: „Да не би жителите на София да влизат безплатно в Зоологическата градина...”

    ГРАД БАЛЧИК – КОЛОНИАЛНО ВЛАДЕНИЕ НА БОТАНИЦИ

    http://balchik.com/grad-balchik-kolonialno-vladenie-na-botanicite
  • 4 Лудогорец

    0 0 Отговор
    А, и.д. директорката, здравейте! Много сте смешна. Пазим мястото...
  • 5 velton71

    0 0 Отговор
    не може да се търпи вече тази наглост от страна на някои определени личности спуснати от столицата като видите ли шефове на това или онова. знам също така че господин Косев така наречен шеф който когато е в Балчик се крие на територията на двореца и няма смелостта да се покаже пред хората.
  • 6 darizad

    0 0 Отговор
    Много словоохотлив е г-н Илчев, ама е и голям демагог! Хем няма нищо против балчиклии (цитирам негово последващо изказване), хем им отнема едно изконно право. Най-грозното в цялата работа е, че се опитва да пренасочи вниманието към някакви измислени интереси!