Last news in Fakti

4 Юли, 2012 13:36 726 0

Русия строи свой Холивуд

  • русия-
  • кино-
  • коливуд-
  • холивуд
Русия строи свой Холивуд - 1
Изглед от Коломна

Русия ще строи алтернатива на Холивуд. Амбициозното филмово градче ще изникне в град Коломна, който се намира близо до Москва. Новата руска кино столица, наричана вече Коливуд, ще има както студия, така и образователни центрове, където ще растат младите таланти на седмото изкуство.

Коливуд ще се простира на 3,5 хектара върху фабрика за производство на коприна. В момента теренът и съоръженията върху него са в частни ръце, но се водят преговори за дългосрочно отдаване под наем на преференциална цена.

Само стартирането на проекта ще струва около 1000 милиона рубли (3 милиона долара), обяви културният министър Антон Губанков, цитиран от в. „Известия“. Тези пари ще отидат за реставрация и закупуването на техника. Анализите сочат, че крайната цена на Коливуд ще надхвърли 6 милиона рубли.

Образователните програми и привличането на чужди инвеститори ще са от съществено значение за успеха на проекта, убедени са хората, които стоят зад него. 

„Русия има голямо културно богатство, което може да произведе филми, искани по цял свят. За да стане това, трябва на творците да се даде свобода и да има умно ръководство“, смята филмовият критик Виктор Матизен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА