Last news in Fakti

12 Юли, 2012 14:23 1 806 0

Три дни джаз във Велико Търново

  • джаз-
  • дикси - джаз фест-
  • търново-
  • royal dixie band
Три дни джаз във Велико Търново - 1
Royal Dixie Band

Три силни фестивални вечери, изпълнени с авторски джаз, фънк, фюжън и ярко сценично присъствие, обещават организаторите на стартиращия Дикси Джаз Фест’2012 – Велико Търново.

За пети пореден път старопрестолният град ще се превърне в гостоприемно място за изява на едни от най-интересните и нови проекти в джаз музиката. Фестивалът на ритъма, накарал хората да танцуват първо по улицитe на Ню Орлийнс,  а после и по целия свят, ще събере поклонници и меломани от 12 до 14 юли на най-красивата сцена с автентичен декор под паметника Асеневци и в клуб Мелон в Търново.

Джазфиестата стартира днес от 19 ч., а на откриването ще свирят добре познатите домакини от Royal Dixie Band, гостите от съседна Румъния Sebastian Spanache Trio  и музикантите от родният проект Bandiera Rossa, в който феновете ще могат да разпознаят част от гостувалите м.г. в Търново Смут и мизерия в Източна Румелия.

На следващата вечер на сцената ще се качат Retro вlu, които залагат на сладък микс от диксиленд, френски шансони и цигански джаз, брилянтният възпитаник на Бъркли Колидж Румен Халачев и квартет, и проектът на Стоян Роянов Я-я – La migra.

Последната вечер за феновете на качествената авторска музика ще свирят Димитър Димитров Трио и новата формация на музикантите, които доскоро бяха известни като Шака Зулу,  Point of view.

И в трите фестивални вечери концертите ще продължават в клуб Мелон с джем сешъни, които започват точно в полунощ. Концертите са безплатни за публиката, а организацията се осъществява от Фондация "Дикси Джаз Фест" Велико Търново с помощта на Община Велико Търново, Читалище "Надежда" Велико Търново и спонсори.

Дикси - Джаз Фест" Велико Търново е един уникален музикален форум, който за разлика от други подобни фестивали, традиционно отделя специално място на Олдтайм стиловете в джаза - блус, рагтйм, диксиленд, суинг..., но фестивалът е с отворена сцена за всички течения в джаза.  Популярността, която този форум печели сред специалисти и почитатели, го нарежда сред значимите събития в културната карта на България.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА