Last news in Fakti

29 Август, 2012 12:29 541 0

Започва кинофестивалът във Венеция

  • венеция-
  • биенале-
  • кинофестивал-
  • кино
Започва кинофестивалът във Венеция - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Днес ще бъде открито 69-тото издание на международния кинофестивал във Венеция. Биеналето в града на гондолите е едно от най-чаканите събития в света на седмото изкуство и ще продължи до 8 септември. На в. Лидо ще бъдат представени както шедьоври на киното, така и експериментално и арт кино. Разбира се, събитието няма да мине без премиери – на 51 филма от цял свят.

Тази година фестивалът ще се завърне към корените на киното за сметка на визуалните ефекти, коментира АФП.

Миналата година филмът „Фауст” на руския режисьор Александър Сокуров грабна голяма награда н – „Златен лъв” -  за най-добър филм.

18 филма ще се борят за статуетката тази година. Директорът на фестивала Алберто Барбера обясни, че тази година ще има по-малко филми, като акцентът ще е върху качеството.
Биеналето във Венеция е най-старият филмов фестивал в историята. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА