Last news in Fakti

24 Юли, 2020 08:27 2 397 1

Скулптура на "Титаник" постави рекорд на Гинес

  • титаник-
  • скулптура-
  • рекорд-
  • гинес-
  • томаш оджиевски

Репликата на трагично потъналия кораб е най-голямата скулптура от кехлибар в света

Поляк постави рекорд на Гинес с дълга над 150 сантиметра скулптура на кораба "Титаник", изработена от кехлибар, съобщи ЮПИ, цитирана от БТА.

Томаш Оджиевски от Штутово споделя, че е работил по 12-14 часа на ден в продължение на около месец над кехлибареното копие на прочутия кораб, потънал трагично през 1912 г. по време на първото си пътуване от Белфаст, Северна Ирландия, към САЩ.

Творението на поляка поставя рекорд на Гинес за най-голямата скулптура от кехлибар в света с дължина 153,2 см и тегло почти 10 кг. Корабът струва 11 000 евро (9 900 британски лири).

"Имам привързаност към историята на "Титаник", особено след филма", обяснява Томаш, визирайки екранизацията на Джеймс Камерън от 1997 г. Той заяви, че със своята скулптура иска да отдаде почит на тези, които са загубили живота си в това трагично събитие.

Това е най-големият проект, който Томаш Оджиевски някога е предприемал, но е категоричен, че няма да спре дотук. Има планове да изгради още по-голяма скулптура в бъдеще.

Кехлибарената реплика на "Титаник" е изложена заедно с други творения на Томаш Оджиевски в общинския културен център в Стегна, Полша.

Творението на Томаш Оджиевски поставя рекорд на Гинес за най-голямата скулптура от кехлибар в света с дължина 153,2 см и тегло почти 10 кг. Корабът струва 11 000 евро (9 900 британски лири).


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    0 0 Отговор
    Титаник е потънал, ама не защото хора така са искали, а защото се е случила трагедия, която все пак не е от човешки интереси !