Last news in Fakti

5 Август, 2020 11:40 7 232 13

Рачков, Аврамов, Билалов в нов български филм

  • жигули-
  • нов филм-
  • български филм-
  • димитър рачков-
  • виктор божинов-
  • михаил билалов-
  • филип аврамов-
  • герасим георгиев

Лентата разказва за рок група "Жигули", която през 80-те години се разпада на върха на славата си

Започнаха снимките на новия български филм "Голата истина за група "Жигули", съобщиха от екипа на продукцията.

Смятам, че през следващата година хората ще имат нужда от повече смях и усмивки, казва режисьорът Виктор Божинов ("Възвишение", "Под прикритие", "Връзки", "Стъклен дом", "Столичани в повече"). По думите му целта на филма не е да даде на зрителите само и единствено забавление.

"Искаме, чрез добро настроение, да накараме хората да се замислят какво се случи с тях през последните 30 години, добавя Божинов. Благодарни сме, че имаме възможност да работим, дори и в тази сложна обстановка, а екипът, който сме събрали, гарантира филм на високо ниво, който няма да ви остави равнодушни".

Лентата разказва историята на българска рок група от 80-те години, която се разпада точно, когато е на върха на славата си. С времето вкусовете на публиката се променят, групата е забравена, членовете са изпокарани помежду си, всеки от тях живее различен живот и тъне в неизвестност. Един ден всичко това се променя. Неочаквано телефонно обаждане ги принуждава да загърбят враждите и да се съберат отново.

Лидерът на групата - Фори (Михаил Билалов) се нагърбва със сложната задача да поведе "Жигули" отново към успеха, но с всеки изминал ден мисията започва да изглежда все по-невъзможна, като това води до множество комични обрати. В останалите роли са Филип Аврамов (Васо), Димитър Рачков (Киша), Герасим Георгиев-Геро (Пухи), Лилия Маравиля (Дарин Дардо) и Ирини Жамбонас (Соня). Участват още Август Попов, Параскева Джукелова, Илияна Лазарова и младата Климентина Фърцова.

Музиката към филма - предимно рок, се изпълнява от специално формирана група, чиито имена засега не се съобщават.

Оператор е Антон Бакарски, познат от работата си за "Възвишение", "Под прикритие", "Връзки" и участвал в редица международни продукции като 300: Rise of an Empire и The Expendables 2. Сценаристи са Ваня Николова ("Под прикритие", "Връзки") и Нели Димитрова (Love.net, "Възвишение", "Връзки"), продуцент е Кръстьо Ламбев.

Снимачният процес ще продължи до края на август на различни места из България, но едни от най-знаковите сцени ще бъдат заснети в Бургас. Всеки, желаещ да попадне в кадър от филма, може да се включи по време на заснемането на живото изпълнение на група "Жигули" на 6 август, в рамките на Spice Music Festival на морската гара в Бургас.

Рачков, Аврамов, Билалов в нов български филм
Снимка: bTV Studios


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дзрител

    2 1 Отговор
    Ами ще очакваме... А какво да очакваме?
  • 2 Гост

    3 1 Отговор
    Какво да очакваме поредната скука и опит за модерно бозаво кино. И някоя горе долу свестна песен ако я има.
  • 3 не че много разбирам от кино

    5 0 Отговор
    но ми се иска да попитам, това опит за римейк на "Оркестър без име", ли е, или нещо съвсем ново, защото аз през изминалите 30 години от прехода не съм гледал някакво истинско българско кино, както се казва ала старата школа, ли ще кажете, че всичко се променя, а може и аз да съм остарял, въпреки че гоня 50-десетте, но иначе Ирини Жамбонас, я помня в превъплащението и на дива и необуздана тинейджърка по времето на соца, която си мислеше, че всичко къде хвърчи се яде, докато не попадна в обектива на другаря Нарезанов, и нататък знаете историята в "Маргарит и Маргарита", адмирации за Николай Волев, и Христо Шопов, брилятно изпълнение, сега защо не се канят тези актьори от старата школа, но явно аз не разбирам нищо от кино.
  • 4 Биде

    1 2 Отговор
    Ооооооох, пак тъпотия! Абе хора като виждате че не можете да правите филми защо се напъвате???!!! Надявам се поне да не е с държавна дотация!!!
  • 5 дф3в43

    2 1 Отговор
    Българи и филм се едно магаре и космос, НЕ мерси
  • 6 цербер

    2 0 Отговор
    Рачков, Аврамов И Билалов в нов български филм.
  • 7 Табаков

    2 1 Отговор
    Българските филми бяха едно време. Сега се представят мафиотски неща и други недоразумения. Нямам нищо против актьорите днес. Няма тръпка в новите филми. Все едно и също се разказва-пари,богатство,слава,пак пари и т.н. "С деца на море","Господин за един ден", "Крадецът на праскови","Тютюн","Тримата от запаса","Адио,Рио!","Топло" и още,и още! Гледам ги с удоволствие!
  • 8 Киро

    2 2 Отговор
    С тоя сюжет въобще не започвайте филма

    Коментиран от #9

  • 9 0808

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Киро":

    .... не гледам БГ ТВ вече 20 години. ТВ го изхвърлих през прозореца..а БГ филми пък никак...ще си губя 2 часа от времето да гледам...смешника Рачков... да да ама не.. наште пишман артисти могат само да крещат като онзи калоянчев и да се карат на сцената...аре у лево

    Коментиран от #10

  • 10 0909

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "0808":

    баце..трябваше да скочиш след телевизора от високо...,какво само хейтиш....,има не толкова лоши БГ филмчета и сериали,може и да не се като предишните,но не са толкова зле....,опитват се хората...няма смисъл от пошъл хейт....

    Коментиран от #12

  • 11 Сульо

    1 0 Отговор
    това ще е най-страшната пoлюциoннa чekия в историята на киното.
  • 12 Сульо

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "0909":

    е що трябва да им гледам жалките бездарни опити? Не мога ли да гледам нещо читаво от световното старо кино? Какво като са български кинаджии? Да се научат да правят филми и може и някой по умен от средния дeбил да ги гледа
  • 13 Алфа Вълкът

    1 0 Отговор
    Аз гледам само турски и индийски сериали.