Last news in Fakti

24 Септември, 2020 09:41 1 866 0

Оливия Колман спечели награда "Златно око"

  • оливия-
  • оливия колман-
  • награда-
  • златно око-
  • изключителни постижения-
  • филм-
  • антъни хопкинс

Като редица други церемонии, така и кинофестивала в Цюрих се проведе онлайн

Оливия Колман спечели награда "Златно око" - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Британската актриса и носителка на "Оскар" Оливия Колман спечели наградата "Златно око" на кинофестивала в Цюрих, пише life.dir.bg.

Отличието ѝ се присъжда за ролята на Ан във филма "Бащата" на режисьора Флориан Зелер.

В драмата Оливия Колман играе дъщеря на страдащия от деменция Антъни, който отказва да получи помощ, макар състоянието му да се влошава. В образа на бащата се превъплъщава актьорът и носител на "Оскар" Антъни Хопкинс.

Ограниченията заради коронавирусната пандемия попречиха на Оливия Колман да пътува до Цюрих, за да получи лично наградата си. Актрисата обаче ще се включи в стрийминга на живо на гала прожекция на филма "Бащата" в събота.

"Оливия Колман е една от най-вълнуващите актриси от своето поколение. Тя е изключително гъвкав изпълнител, който пресъздава персонажите си с голяма дълбочина. За нас е огромна чест да я удостоим с наградата "Златно око" - признание за изключителните ѝ постижения", казва артистичният директор на кинофестивала в Цюрих Кристиан Юрген.

"Благодаря за оказаната ми чест. Искаше ми се лично да присъствам във вашия прекрасен град", споделя на свой ред 46-годишната Колман.

Сред предишните носители на приза "Златно око" са Кристен Стюарт, Джейк Джиленхол, Андрю Гарфийлд, припомня БТА.

Тазгодишното издание на кинофестивала в Цюрих ще продължи от 24 септември до 4 октомври.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА