Last news in Fakti

24 Октомври, 2020 12:32 1 987 1

Предлагат звездата от "Черната пантера" за Оскар посмъртно

  • чадуик боузман-
  • оскар-
  • черната пантера-
  • награда-
  • актьор

Чадуик Боузман почина изненадващо в края на август тази година

Предлагат звездата от "Черната пантера" за Оскар посмъртно  - 1
Снимка: Shutterstock

Стрийминг платформата Netflix ще предложи за номинация посмъртно звездата от „Черната пантера“ - Чадуик Боузман за награда „Оскар“.

Актьорът може да бъде номиниран за най-добър актьор за изпълнението си в „Ma Rainey: Mother of the Blues“. Световната премиера на филма ще се състои на 18 декември.

Историята във филма, базиран на пиеса на носителя на наградата „Пулицър“ Аугуст Уилсън, се развива в Чикаго през 1927 година. Лентата разказва за кариерата на чернокожата певица Ма Рейни, която се бори с бели мениджъри, решили да контролират нейната музика.

На помощ на изпълнителката идва музикантът Ливи, чиято роля е изиграна от Боузман. Виола Дейвис също участва в проекта на Джордж С. Улф. Очаква се и тя също да бъде номинирана за "Оскар".

На 29 август стана известно, че Чадуик Боузман е починал в Лос Анджелис от рак на дебелото черво. Актьорът беше на 43 години. През април той предизвика загриженост сред феновете си, тъй като изглеждаше много слаб в клипове в социалните мрежи.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Загрижен

    8 0 Отговор
    Нека да позная с какво може да е заслужил Оскар... Освен, че е чер за друго не се сещам. Къде, къде по-талантливи актьори има от тоя...