Last news in Fakti

28 Октомври, 2020 12:49 5 955 10

Коронавирусът отне живота на известен български актьор

  • бедо манукян-
  • коронавирус-
  • почина-
  • актьор

Бедо Манукян е починал вчера в София

Коронавирусът отне живота на известен български актьор - 1
Снимка: Shutterstock

Актьорът, режисьор и продуцент Бедо Манукян е една от новите жертви на COVID-19 у нас. Той е починал вчера в София след усложнения, причинени от коронавируса. За смъртта му съобщава във Фейсбук неговата приятелка Юлияна Велчева:

"Ковид отне моя скъп приятел Бедо Манукян – голям благородник, мъдрец, душеприказчик, талантлив режисьор и актьор, избрал да се върне в България след 39 години емигранство в Щатите. Преди часове бях написала прощален пост и го изтрих. Та Бедо тъкмо монтираше наново своя филм "Леблебии", за да го пригоди към големия екран.

Как да ти кажа сбогом, мили Бедо? Нямаш идея колко липсваш!"

Ковид отне моя скъп приятел Бедо Манукян – голям благородник, мъдрец, душеприказчик, талантлив режисьор и актьор, избрал...

Posted by Юлияна Велчева on Tuesday, October 27, 2020

Роден е през 1952 г. в семейството на оперетните актьори Сета и Шаварш Манукян. През 1966 г. емигрира заедно с родителите си в Америка. Там следва режисура и продуцентство в престижния Калифорнийски университет (UCLA) и прави кариера в Холивуд, като преди това е момче за всичко.

За пръв път се връща в демократична България през 1991 г., когато идва у нас като копродуцент и сърежисьор на филма "Леблебии". Запознава се с режисьорката Иванка Гръбчева, която кани Манукян да консултира постпродукцията на игралния филм, посветен на банкера Атанас Буров "Жребият". След това актьорът снима известната реклама на Банка ДСК, в която той е диригентът.

Преди време участва и в сериала "Дървото на живота". Окончателно се връща в родината си през 2005 г. Точно по това време става представител за България на Франсис Форд Копола, който снима в Румъния филма "Младост без младост".


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 :::::

    14 63 Отговор
    Според тъпото копе*ле Мангъров си е отишла поредната "суха съчка". Мангъровщината(простотията) властва по тези земи :(

    Коментиран от #8, #9

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 user

    5 6 Отговор

    До коментар #3 от "Да те питам":

    Нали цяла седмица след като хвана коронавируса му пожелавахте смъртта под всички статии. Какво ревеш сега за Бабикян, Минекян и Хаджикян???
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Халвата

    14 2 Отговор
    Докато има "Маскирания Певец" всичко е наред.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Фин

    10 9 Отговор

    До коментар #2 от ":::::":

    Всички хора, които дори и малко са с наднормено тегло, са сухи съчки. Всички процеси в тялото се изродяват от излишнита телесна маса. Затлъстялото сърце не се вижда.
  • 9 Мангъров

    7 5 Отговор

    До коментар #2 от ":::::":

    И за суха пръчка не става. Поклон пред нашия сънародник. Аз загубих роднина и знам какво е!
  • 10 сила

    10 6 Отговор
    нито е известен нито е български