Last news in Fakti

9 Ноември, 2012 21:31 895 0

Изкупиха снимки на Мерилин за 750 000 долара

  • търг-
  • снимки-
  • мерилин монро

Снимки на Мерилин Монро, направени от известния фотограф Милтън Грийн,  бяха продадени на търг във Варшава за 750 000 долара, съобщи АП. 

Милтън е бил близък приятел на легендарната звезда и е работил с нея в периода от 1953 до 1957 година. Биографите намекват, че между двамата може би е имало и любовен роман, който е приключил с тертия брак на актрисата – с драматурга Артър Милър.

От всички 238 кадъра, предложени на аукциона, най-скъпо е продаден този, на който Мерилин е с балетна пачка – за 18 000 долара. Фотография на Монро с черни копринени чорапи е купена за 16 000 долара, а снимка, увековечаваща най-известната блондинка на света, докато си лежи в кревата – за 8500 долара. 

От цялата сбиркта непродадена е останала една-единствена снимка. Според организаторите търгът е донесъл двойно повече приходи, отколкото са очаквали. Около 600 души от цял свят, включително от  САЩ, Саудитска Арабия и Еквадор, наддавали по време на шестчасовия търг.

Полша получила снимките на Монро наред с колекция от близо 4000 други  фотоса на Грийн въз основа на споразумение от 1995 г. с Агенцията за управление на полския външен дълг. Сред тях са изображения и на други холивудски звезди като Лайза Минели, Марлене Дитрих, Грейс Кели и Одри Хепбърн. Засега Полските държавни архиви ще съхраняват остатъка от колекцията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА