Last news in Fakti

25 Ноември, 2020 10:18 1 634 1

Бионсе с най-много номинации за награди „Грами“

  • грами-
  • награди-
  • церемония-
  • музика-
  • бионсе-
  • дуа липа

Бяха обявени номинациите за наградите "Грами" 2021

Бионсе с най-много номинации за награди „Грами“ - 1
Снимка: Shutterstock

Беше обявен пълният списък с номинациите за наградите "Грами" за тази година. Тържествената церемонията, по време на която се връчват най-престижните статуетки в областта на музиката, ще се проведе на 31 януари 2021 г. Водещ на церемонията ще бъде комикът и водещ Тревър Ноа.

Кралицата на RnB музиката Бионсе получи най много номинации за наградите "Грами". Тя ще се състезава в девет категории за златните грамофончета, предадоха световните агенции.

Бионсе е сред претендентите за най-престижните музикални отличия за Албум на годината и Песен на годината. Тридесет и девет годишната поп прима има вече в актива си 24 "Грамита", което я нарежда в топ 10 на най-награждаваните музиканти за всички времена. Бионсе изпревари по брой номинации британската изпълнителка Дуа Липа, американката Тейлър Суифт, рапъра Роди Рич, които получиха по шест всеки.

В категорията Албум на годината с Бионсе ще се състезават Дуа Липа, Пост Малоун, "Колдплей", "Хаим", Джейкъб Колиър "Блек пумас" и RnB певицата Дженей Айко.

Номинациите за Бионсе дойдоха най-вече за песента ѝ "Black Parade", в която се отдава почит на културата и на политическата ангажираност на афроамериканците. Хитът беше пуснат това лято в разгара на масовите протести заради системния расизъм и насилието на полицията над чернокожото население в САЩ.

"Black Parade" на Бионсе ще се състезава в категориите Песен на годината и Запис на годината. Хитът ще се конкурира в тези две категории с песента на Дуа Липа "Don't Start Now."

Албумът на Тейлър Суифт "Folklore", който тя записа тайно по време на локдауна, ще се състезава в категорията Албум на годината, докато сингълът ѝ "Cardigan" ще се бори за признанието Песен на годината.

Що се отнася до най-добрите нови изпълнители, с номинации са Меган дъ Стелиън, Доджа Кет, както и алтернативната изпълнителка Фийб Бриджърс.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    1 0 Отговор
    Дойде време да ги номинират за призове само защото са от друга раса, да се демонстрира толерантност. Певческите умения нямат никаква тежест тук.