Last news in Fakti

12 Февруари, 2021 10:45 2 809 14

Наша цигуларка с първа награда в Санкт Петербург

  • зорница иларионова-
  • първа награда-
  • санкт петербург-
  • цигулка-
  • музика

Зорница Иларионова спечели първа награда от престижния Международен конкурс „Рудолф Баршай“

Зорница Иларионова спечели първа награда в категория „Цигулка“ и втора награда в категория „Камерна музика“ заедно с пианистката Мартина Табакова от престижния Международен конкурс „Рудолф Баршай“ в Санкт Петербург. В музикалния форум участват над 400 музиканти, оценени от жури, в което са едни от най-видните руски музиканти и педагози. Конкурсът се проведе онлайн поради пандемия Ковид-19, а Зорница се представи с произведения от композиторите Й. С. Бах, Х. Виенявски, Ц. Франк, Е. Шосон и др. Това съобщават от Evrosound, цитирани от novini.bg.

„Изключително благодарна съм на моите педагози за подготовката, която ми дадоха. Благодарение на нея успях да спечеля два много сериозни международни конкурса в едни от водещите места за класическата музика – Москва и Санкт Петербург!“, коментира талантливата млада музикантка.

Припомняме, че преди два месеца Зорница Иларионова и пианистката Мартина Табакова спечелиха първа награда на престижният Международен конкурс "Леополд Белан" в Париж с безпрецедентно единодушие на журито и първа награда на Международния конкурс за млади изпълнители в Москва, както и Първа награда в категорията за Камерна музика.

Наскоро тя прие предизвикателството да участва в късометражен филм на актрисата Елена Петрова, което ѝ донесе нови радостни емоции. В лентата Зорница Иларионова участва като цигуларка и си партнира с Елена Петрова и актьора Любомир Ковачев.

„Беше много приятна емоция. Актьорското майсторство е една голяма моя страст и се надявам да имам възможност да се развивам повече и в тази насока“, споделя тя. Очаква се съвсем скоро филмът да може да се види в интернет. Наскоро Зорница Иларионова приключи и звукозаписната сесия за новия си албум, който предстои да излезе на пазара.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    0 14 Отговор
    Като и глееам лицето кой знае ква цигулка крие:)

    Коментиран от #3, #9

  • 2 123456

    12 0 Отговор
    Браво
  • 3 Брендилия

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Че какво й е на цигуларката? Симпатяга, сладурана
  • 4 Музикант

    2 8 Отговор
    Цигу-мигу,тури мигу,Дидем,подремна ли си?..

    Коментиран от #5

  • 5 Гост

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "Музикант":

    Тъпо . Щом не харесваш такава музика поне не се излагай . По добре да не пишеш глупости.

    Коментиран от #6

  • 6 Музикант

    0 10 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Умея да пиша глупости,приятно ми е..И не смятам че да скрибуцаш на цигулка е връх,Николо Паганини го е казал..

    Коментиран от #7, #12

  • 7 Гост

    8 0 Отговор

    До коментар #6 от "Музикант":

    Нима . Тъпо изказване пак . Класиката е велика музика , първо тя се е появила а след това всички други стилове.

    Коментиран от #8

  • 8 Музикант

    0 5 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Глупчо,Класиката,тоест Класацията тръгва от пещерите,ухото отсява звуците и ги номинира по вкус,не ми се прай на надменно светило..

    Коментиран от #10

  • 9 Много си и е добре

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Лицето,няка да видят руснаците че българите сме бели и светли,не да си мислят че сме мелязи и карашъци мургави цигани какъвто си ти.
  • 10 Зик

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "Музикант":

    Дрън дрън ярина .Бля бля . И други глупости.
  • 11 Припомняли

    5 0 Отговор
    че преди два месеца, спечелила награда в Париж... Но тогава нищо не чухме за това...Всеки ден четяхме за "фуриозния" успех на една актриса в Холивуд, в една продукция със съмнителна художествена стойност. А това момиче, е вложило труд от ранни детски години, докато се изкачи по стълбата на успеха.
  • 12 Русенец

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Музикант":

    Скрибуца гъдулката. Цигулката лее божествени мелодии, особено ако е в ръцете на такъв виртуозен изпълнител, като това момиче. Послушай малко Вивалди. Може пък да откриеш, че не си чак толкова душевно ощетен. Неговите творби са нещо повече от музика. Създал ги е като универсален лек за човека..
  • 13 Русенец

    4 0 Отговор
    Ще се радвам на повечко подобни статии в този раздел. Аман от новини за последните селфита, на пайнеровите жрици, маскирани като певици.
  • 14 народ

    2 0 Отговор
    Браво!