Last news in Fakti

10 Януари, 2013 10:53 1 420 0

Грандиозен тибетски спектакъл за първи път в България

  • тибетски театър-
  • ндка-
  • змия-
  • спектакъл-
  • трупа

Тибетският танцов театър „Мелодия от небесата“ ще бъде представен на 21 февруари в зала 1 на НДК от 19.00 часа. Грандиозното танцово шоу се играе за първи път в България, след като е било показвано на сцените по цял свят.

„Мелодия от небесата“ разказва за изкуството на Изтока, като представя традиционните за Тибет танцови носии, музика и цветове.

Гост – изпълнители на спектакъла са артистите от танцовата формация на провинция Гандзъ, Тибет. На сцената в изпълнение на танцовия театър ще излязат над 30 участници от трупата, основана през 1958, в която играят общо близо 200 артисти.  С над 1000 представления в Азия, Европа и Африка и над 400 музикални награди за 50 години, танцовата формация е успяла да добие популярност като една от най-добрите в Тибет.

Сред най-известните й спектакли са Hometown of Ling Gesar,“love song of Kangding”, “Can’t help singing”, the soul of Tibetan dance , “Dream lover” и др.

Танцовият театър „Мелодия от небесата“ ще бъде представен в България по повод настъпването на Китайската нова година (Чун Дзие), която през 2013 година започва на 10 февруари и е под знака на змията.

Продуцент на събитието е Националния дворец на културата и  Посолството на Китайската народна република в България.

Билетите за спектакъла вече са в продажба на билетните каси на НДК и в мрежата на Eventim.bg. Цените са на стойност от 15 до 50 лева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА