Last news in Fakti

26 Януари, 2013 13:08 4 605 0

Легендата на танца Рудолф Нуреев става филмов герой

  • рудолф нуреев-
  • балетист-
  • филм

Игрален филм за един от най-големите балетисти на ХХ век – Рудолф Нуреев (1938-1993), ще бъде заснет в Русия с привличането на западни партньори, съобщи ИТАР-ТАСС. По думите на продуцента Алфия Чеботарева, работата по сценария почти приключва. Продължение на мащабния проект ще бъде 12-сериен телевизионен филм за танцьора, очаровал целия свят.

Нуреев иска политическо убежище във Франция по време на европейското турне на театър „Киров“ (днес Мариинския театър в Санкт Петербург) през 1961 г. и до края на живота си работи на Запад като космополитна мегазвезда. Ярка индивидуалност, сложен и буреносен характер, татаринът винаги е имал конфликтни отношения с близки и колеги, което ще намери отражение в бъдещия филм, обещават създателите му.

Проектът, посветен на 75-годишнината от рождението на артиста, ще бъде осъществен в сътрудничество с ЮНЕСКО и Руския културен център в Париж. Предполага се, че в него ще се включат Великобритания и Франция.

Точно на рождения му ден – 17 март, на екран в Русия ще излезе и документалната лента „Рудольф Нуреев. Метежният демон", която след това ще бъде показана на Международния кинофестивал в Кан.

По-рано се появиха съобщения, че игрален филм за великия танцьор подготвя и Труди Стайлър – съпруга на Стинг и продуцент на филмите на Гай Ричи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА