Last news in Fakti

14 Февруари, 2013 11:47 725 0

Танцов спектакъл изследва мъжкото и женското начало

  • спектакъл-
  • танцов-
  • derida dance center-
  • театър
Танцов спектакъл изследва мъжкото и женското начало - 1
Снимка: Иван Дончев

В събота танцовият спектакъл на Театър „Атом“ М ЕТ А МОР Ф ОЗА ще има премиера от 20.00 ч. в Derida Dance Center. Aвтори са Стефания Георгиева и Христо Таков. Нейни са сценографията и костюмите, а негова – музиката за представлението.

Проектът М ЕТ А МОР Ф ОЗА е изграден изцяло на базата на изследване на човешкото тяло и езика му като изразно средство на сцената.

В своята същност проектът разглежда взаимовръзката между мъжкото и женското началo, етапите на дълбоко и съществено изменение, през които преминават, за да достигнат пълна хармония и тяхната проекция чрез телата на актьорите.

М ЕТ А МОР Ф ОЗА е личен проект на всеки един зрител, задава му лични въпроси и търси лични отговори. Провокира го сам да изгражда историята и му дава правото на избор дали да бъде част от нея или да бъде просто наблюдател. Така зрителя не е просто зрител, той се превръща в творец.

Проектът се осъществява с подкрепата на Министерство на културата, фондация „Етюд” и резидентска програма на център за съвременен танц „Derida Dance Centere”.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА