ФАКТИ.БГ

За първи път в България - операта "Жената от езерото"

"Жената от езерото" ще се играе на 9, 10, 11, 14, 15, 16, 17 и 18 юли от 20:00 ч. на новата сцена "Музи на водата" - езерото Панчарево

Публикувана: 8 Юли, 2021 09:45
0 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 1191
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

От този петък, 9 юли до 18 юли предстои ПРЕМИЕРАТА на “Жената от езерото” от Джоакино Росини. Операта ще се представи за първи път в България, на новопостроената лятна сцена на езерото Панчарево. Официалното откриване на 2-ри летен фестивал "Музи на водата" ще се състои на 9 юли - петък, от 20:00 ч.

С лодка, изплуваща от езерото, ще се появи главната героиня Елена - жената с име - символ на красотата!

Сред приказна, езерна красота магнетичната Елена възпява своя любим Малкълм и с песните си омагьосва сърцето на самия крал на Шотландия. Той ѝ се представя под името Уберто и веднага се влюбва в нея. Девойката приема думите му, че той е изгубил се ловец и му предлага подслон. Докато разговарят Кралят разбира, че Елена е именно дъщеря на врага на короната. От тук започва една изключителна любовна и политическа история, чиято развръзка ще разберете на сцената!

Режисьор и сценография: Пламен Карталов
Диригент: Франческо Роза

Действащи лица и изпълнители:
Елена – Мария Радоева, Станислава Момекова
Малкълм – Александрина Стоянова-Андреева, Виолета Радомирска
Уберто – Хрисимир Дамянов, Франсиско Брито
Дъглас – Петър Бучков, Стефан Владимиров
Родриго – Валерио Борджони, Даниел Острецов, Диего Годой
Серано – Ангел Антонов, Рейналдо Дроз
Албина – Весела Янева, Цвета Сарамбелиева

"Жената от езерото" ще се играе на 9, 10, 11, 14, 15, 16, 17 и 18 юли от 20:00 ч. на новата сцена "Музи на водата" - езерото Панчарево.

Поставете оценка на статията:
Оценка 0 от 0 гласа.Ловци на бисери
Збигнев Бжезински
Бившият държавен съветник по сигурността на американския президент Джими Картър дава съвети на новия стопанин на Белия дом Доналд Тръмп
Господин Президент, бъдете честен и откровен, но не целувайте задници. Ще направите голяма услуга на света, ако кажете на президента Путин: не бъдете авантюрист, особено когато държите в ръцете си ядрено оръжие"

Още бисери
ТОП 5