Last news in Fakti

19 Февруари, 2013 17:12 1 003 0

Шефът на БНР избран за вицепрезидент на "Евранет +"

  • бнр-
  • "евранет +"-
  • валери тодоров
Шефът на БНР избран за вицепрезидент на "Евранет +" - 1
Генералният директор на БНР Валери Тодоров

Генералният директор на Българското национално радио – Валери Тодоров, е избран за вицепрезидент на европейската радиомрежа „Евранет +“.  Решението бе взето по време на конференция на Генералната асамблея на организацията в Лисабон.

Стартът на европейската радиомрежа „Евранет +“ ще бъде даден през април тази година. Медийният проект е петгодишен, като той  обединява 14 радиостанции с обща аудитория от над 26 млн. души.  Новините ще се разменят на 23 езика, а БНР ще излъчва за своите партньори 75 минути продукция всяка седмица.

Европейската комисия инвестира в  „Евранет +“ над 25 млн. евро, като основната цел е да бъдат създавани и излъчвани радиопрограми, свързани с дейностите на Европейския съюз, разпространявани чрез ефир и дигитални платформи посредством мрежа от радиостанции. БНР ще има водеща позиция в този общоевропейски проект. Сред областите, в които ще се търси стратегическо развитие на „Евранет +“, са мултимедията, цифровите и интернет платформите. 

Финансирането на българската страна по проекта е на стойност над 200 000 евро за първата година. „Евранет +“ ще  цели да стимулира сътрудничество между страните и радиостанциите с призванието да се създаде паневропейско пространство на информация, като медиите ще имат „кръстосан подход“ към темите в различните държави  членки.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА