Last news in Fakti

1 Август, 2021 08:46 2 943 5

Банско става домакин на най-дългия джаз фестивал у нас

  • джаз фестивала в банско-
  • джаз-
  • фестивал

Банско Джаз Фест ще започне на 7 август и ще продължи цели осем дни

Банско става домакин на най-дългия джаз фестивал у нас - 1
Снимката е илюстративна. Източник: Shutterstock

Най-дългият джаз фестивал в България – Банско Джаз Фест ще започне на 7 август и ще продължи цели осем дни, като ще обхване два наситени с музика уикенда. През тази година Банско си поставя амбициозната цел да срещне изпълнители и публика на една особено емоционална сцена, тъй като джаз фестивалът е едно от малкото летни събития, които ще протекат с подобен мащаб в пост-пандемичната обстановка. Гости на събитието ще бъдат, както емблематични за българския джаз гласове, така и редица силно разпознаваеми балкански изпълнители.

„Летният джаз фестивал е от изключително значение за Община Банско. За нас е особено важно в тази пост-пандемична обстановка да възродим традицията и да дадем нов тласък в организацията на фестивала. През тази година си поставяме амбициозната цел любимото на мнозина лятно събитие да се превърне в най-дългия джаз фест у нас. На ценителите на интелигентната музика предоставяме два уикенда, в които могат да преживеят отново любимото си лятно изживяване“, коментира кметът на Община Банско Иван Кадев.

Всички концерти в рамките на осемте фестивални дни са с начален час 20:00 часа, което позволява по-лесното планиране за посетители от различни краища на България.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 COVID - a

    2 0 Отговор
    почива осем дни !
  • 2 Така значи

    5 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: коментира кметът на Община Банско Иван Кадев

    Значи все пак е успял да прехване инициативата от вдовицата на покойния вече организатор (и основател) на събитието проф. Емил Илиев. Спорът с вдовицата беше на кой принадлежат правата на джаз-феста. Щу му липсват личните контакти на Професора с повечето изпълнители. Както и знанието на няколко езика.

    (Проф. Илиев почина скоропостижно миналата есен и беше обявен за ковид жертва, въпреки че нещата са се случили за 1-2 дни. Беше един от видните медици с открита анти-ковид позиция).

    Коментиран от #3

  • 3 Брадвата

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Така значи":

    Да, невероятен човек беше докторът! Преди всичко човек.
    Аз не очаквах да го има повече джаз-фестивалът и предполагам той би искал да продължи и занапред.
  • 4 Рейни

    0 0 Отговор
    Любимо събитие!
  • 5 Филип

    0 0 Отговор
    Страхотно събитие! Радвам се, че продължава даже и след смъртта му...