Last news in Fakti

1 Август, 2021 16:36 1 732 3

Били Айлиш издаде дългоочаквания си албум “Happier Than Ever”

  • били айлиш-
  • нов албум

Изпълнителката създава албума заедно с брат си Finneas, който е и дългогодишен нейн колаборатор

Били Айлиш най-накрая зарадва феновете си с релийза на втория си студиен албум Happier Than Ever. Преди официалното му излизане, Eilish представи песните „My Future”, “Therefore I Am”, “Your Power”, “Lost Cause” и “NDA”.

Въпреки позитивното заглавие на албума, песните в проекта, не са и близо до радостни. Всяка една от тях разказва за тъмната страна на известността и Happier Than Ever се превръща в прозорец към мрака затаил се в сърцето на звездата. Първият релийз от албума тази година беше „Your Power” - нежна акустична балада, която поставя въпроса за насилието над непълнолетни момичета и личната история на изпълнителката, свързана с това.

За нея Били споделя:

„Беше ме страх да издам тази песен, защото е любимият ми проект, който някога съм създавала. Почувствах се сякаш света не я заслужава[…] Тя е отворено писмо до всички, които се възползват от мен – най-вече мъжете. Искам хората да ме чуят, а не да се опитват да разберат за кого говоря, защото песента не е за това. Не е за един конкретен човек. И може би си мислите, че всичко това е защото съм в музикалната индустрия – НЕ! Това се случва навсякъде.“

След „Your Power” излезе и малко по-ведрият сингъл „Lost Cause”, отново в характерния за Айлиш меланхоличен стил, съпътстван от джазов инструментал и закачлив текст. Тракът разказва за апатичен партньор, изцяло незаслужил отделеното му време, а във видеото към него Били изглежда твърде заета да купонясва с приятелките си, за да страда по него.

Последният трак, преди релийза на албума е „NDA” – една история за мрачната страна на известността и трудностите, които идват с нея – невъзможни връзки, далеч от нормалния социален живот и потенциални преследвачи. Видеото към песента, което е заснето на един кадър, представя Били, заедно с екип от 25 професионални шофьори – каскадьори, които карат бясно покрай нея.

В него не участват дубльори и няма допълнителни визуални ефекти – органично и неподправено, като самата Айлиш.

Новият албум ще включва 16 трака, сред които е и хитовият „Therefore I am”, който излезе миналата есен. С релийза на албума, излязоха и лирик видеа към всичките песни.

Happier Than Ever излиза у нас от Universal Music Group и Анимато Мюзик, с медийната подкрепа на The Voice Radio & TV, радио Витоша, Magic Radio & TV и списания EVA и GRAZIA.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Психиатъра

    3 1 Отговор
    Що толко кахърно гльода?
  • 2 Кристина

    3 1 Отговор
    Много е сладка
  • 3 КОНСЕРВАТОРЪТ

    2 3 Отговор
    "Happier than ever", ама тя самата е вечно тъжна. Просто е депресирана...