Last news in Fakti

7 Март, 2013 14:08 1 097 0

Режисьорът на "Скайфол" отказа да снима продължение

  • сам мендес-
  • джеймс бонд-
  • филм-
  • "скайфол"
Режисьорът на "Скайфол" отказа да снима продължение - 1
Сам Мендес с продуцентите Барбара Броколи и Майкъл Уилсън (тримата в центъра от ляво на дясно) на церемонията за наградите БАФТА. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Режисьорът на последния филм за Джеймс Бонд „007: Координати Скайфол“ - британецът Сам Мендес, отказа да снима следващия епизод за приключенията на суперагента на Нейно величество, съобщи „Емпайър“. Носителят на „Оскар“ за лентата „Американски прелести“ е взел това решение, тъй като възнамерявал да се концентрира над работата си в театъра.

„007: Координати Скайфол“ стана най-успешният в комерсиално отношение филм за миналата година и в историята на поредицата за Джеймс Бонд – той донесе 1,1 млрд. долара в световен мащаб при бюджет от 200 млн., беше удостоен с 5 номинации за наградите „Оскар“ и получи две отличия от Американската киноакадемия. Спечели и признание от Британската академия като най-добър британски филм и приз за най-добра музика. В момента е на седмо място в списъка на най-доходоносните продукции за всички времена.

След този триумф продуцентите Барбара Броколи и Майкъл Уилсън поканиха Мендес да прави продължение на сагата. „Беше ми много трудно да не приема великодушното им предложение. Работата над „Скайфол“ беше един от най-добрите периоди в професионалния ми живот. Но имам задължения към други проекти – театралните спектакли „Чарли и шоколадовата фабрика“ и „Крал Лир“, които изискват от мен пълно отдаване“, заявил режисьорът.

Сам Мендес работи над шекспировата постановка в Лондонския национален театър, както и над мюзикъла „Чарли и шоколадовата фабрика” по повестта на Роалд Дал. Ккато той, така и продуцентите не изключват напълно той някога отново да снима филм за Агент 007, но в по-далечно бъдеще.

През ноември миналата година беше съобщено, че Мендес и сценаристът Джон Лоугън обмислят сюжета на следващата лента от Бондианата, а през зимата самият режисьор сподели, че проектът предизвиква интерес у него.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА