Last news in Fakti

19 Март, 2013 10:32 7 432 4

ФБР по следите на най-големия музеен обир в историята

  • фбр-
  • бостън-
  • музей-
  • "гарднър"-
  • бостън
ФБР по следите на най-големия музеен обир в историята - 1
Охранителните камери са запечатали изнасянето на една от ценните картини. Снимка: Ей Би Си нюз

ФБР обяви на специална пресконференция, че е по следите на извършителите на най-голямата музейна кражба в историята, извършена преди 23 години, съобщи Ей Би Си нюз.

На 18 март 1990 г. двама дръзки обирджии, преоблечени като полицаи, успяват да измамят охраната в Музея на името на Изабела Стюарт Гарднър в Бостън и да изнесат 13 ценни картини. Сред тях са платна на Дега, Рембранд и Вермеер, чиято обща стойност в момента се изчислява на 500 милиона долара.

Шефът на Бостънския отдел на ФБР Ричард Делориърс е разкрил, че грабителите са членове на организирана престъпна група, която действа в североизточната част на САЩ. Имената им не се разкриват заради следствената тайна.

ФБР също така е успяло да проследи пътя на похитените картини. Част от тях след грабежа са се озовали в щата Кънектикът, други – във Филаделфия, но в момента следите им се губят. Представители на Бюрото апелират за помощ, като за информация относно изчезналите платна музеят е готов да плати 5 млн. долара като възнаграждение.

Грабежът в музея “Гарднър“ се смята за най-крупния подобен обир в историята.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 boss

    1 0 Отговор
    "хранителните камери" вече и такива ли има ? От къде мога да си закупя такава и мен да храни ???

    Коментиран от #2

  • 2 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "boss":

    xaxa
  • 3 дани

    0 0 Отговор
    що не го хванете щот сте тъпи ли даааа
  • 4 pacoran

    1 0 Отговор
    Явна от FBI няма никва полза така че според мене ги закривайте тия охлюви 23 години да не се разкрие престъпление и сега да имат някви следи ама да им помогнат гражданите звучи ми малко като последен опит