Last news in Fakti

9 Октомври, 2021 18:05 3 219 8

Пускат 12 нечувани песни на Roxette

  • roxette-
  • песни-
  • неиздавани-
  • годишнина-
  • роксет-
  • joyride-
  • албум

Поводът е 30 години от албума "Joyride", който превърна Мари и Пер в световни звезди

Пускат 12 нечувани песни на Roxette - 1
Снимка Архив: ЕРА/БГНЕС

По случай 30 години от издаването на един от най-успешните и харесвани от публиката албуми на "Roxette" - "Joyride", третия по ред на дуета, от екипа им изненадват почитателите с неиздавани записи.

В албума има три сингъла номер 1 в Щатите - "The Look", "Listen To Your Heart" и "It Must Have Been Love". Заедно с други хитове като "Dressed For Success" и "Dangerous", песните бързо превърнаха Мари и Пер в световни звезди.

Мари Фредриксон напусна този свят през 2019 г., на 61 години, след като дълги години се бореше с мозъчен тумор, а Пер Гесле продължава да твори сам.

30-годишнината "Joyride" ще бъде отпразнувана с издаването на 4 албума на плочи и боксет от 3 CD -та. Дванадесет от песните не са издавани преди, сред тях и първия запис на "Hotblooded", който първоначално трябваше да бъде началния трак на албума, докато"Joyride" не го победи, давайки името на албума и предстоящото световно турне "Join the Joyride".

Боксетът "Joyride" също предлага шанс да чуете две неиздавани демо версии на песни, първоначално излизали от предишната група на Пер, "Gyllene Tider", която през 1984 опита да разбие международния пазар с албума "Heartland Café".

"Независимо че пътувахме постоянно по света за "Look Sharp!", както и за "It Must Have Been Love", успях да намеря време да напиша много нови песни. Повечето от тях бяха нагласени да ги изпее Мари и накрая предпочетохме тези", казва Per.

Други демо версии от 1990 са "Small Talk", "Church Of Your Heart", "Physical Fascination", "Things Will Never Be The Same", "I Remember You" и не на последно място бъдещите сингли от Б страната "The Sweet Hello, The Sad Goodbye" - една от най-силните песни, които не стигат до албума. Тя обаче се превръща в много обичан трак от феновете на Roxette - the "Roxers" - и е записвана от много артисти, сред тях и американската певица Лора Бранигън.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дълго име

    14 1 Отговор
    Тази статия ме кара да се чувствам стар и разбиращ от качествена музика..
  • 2 Автора

    1 8 Отговор
    Значи вече ще са чувани! Що за неадекватни заглавия?
  • 3 кик

    4 0 Отговор
    невероятни
  • 4 Gucci x Balenciaga : Une collaboration

    6 0 Отговор
    Изглежда, че губим легенди една по една и няма да дойдат други легенди, които да запълнят празнотата ... Поне музиката им все още ще се слуша отново и отново .Mузикалният свят е загубил истинска легенда. Сбогом, Мари. Почивай в мир.
    Roxette - It Must Have Been Love
  • 5 Real sugar

    7 0 Отговор
    Най-популярните шведски музиканти след АББА.

    Коментиран от #6

  • 6 един от стадото

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Real sugar":

    колкото и да плюят някои шведите, ако не знаеш, че са само 10млн ще помислиш, че са 100.. Нобел, и наградата, шведски писатели, шведски крале, шедски маси и тройки, Волво, Скания, Сааб/ 900, 9000, Виген, Грипен. Шведски оръжейни системи Saab Bofors Dinamics, ABBA, Roxette...
  • 7 случаен читател

    1 0 Отговор
    Забелязвате ли, че в света на музиката няма нищо ново, вълнуващо. Всичко е добре забравено старо с нов аранжимент и електроника.
    Това ме натъжава някък. Добре, че голямата ми част от живота мина в годините, когато музиката беше вълнуваща и истинска. Роксет беше част от това.

    Коментиран от #8

  • 8 един от стадото

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "случаен читател":

    музиката е като техниката, но в ноти. Първо бе колелото, римски тирирамби. Изключвам Орфей, но все пак никой не е чувал творбите му. После ранно и средновековие- нещо на една струна и два такта пак. После идва предкласиката, малко останали рицари, каляски и конници. После класиката, каляски, карети и файтони. И сега, идва ред на парната машина, неокласицизъм и Вагнер.. Хеви метъл, Траш метъл, Хард рок са в ерата на осмаците под капака и само двата пола създадени от Бог.. Изгря и диското, и нюуева, и мелъдирока, и техното и и.. е това е. Всичко, което трябваше да се случи се случи. После почна бозата- финиш на историята ми