23 Април, 2013 12:46 612 0

Куклен театър радва малки и големи в НДК

  • салон на изкуствата-
  • ндк-
  • "приказка за скитника-крал"-
  • куклен-
  • спектакъл

Куклен театър за деца и родители ще радва зрителите в НДК на 28 април в кино „Люмиер” от 16.30 часа. Номинираният за Икар 2013 спектакъл на Столичния куклен театър - „Приказка за скитника-крал”, е част от детската програма на тазгодишния Салон на изкуствата.  Постановката обединява три приказки на Карел Чапек - „Скитническа приказка”, „Голяма докторска приказка” и „Голяма котешка приказка”.

Трите истории са свързани посредством едни и същи герои – трима детективи и Франтишек Крал, в ролите на които се превъплъщават популярни и обичани лица от сцената и малкия екран – Румен Гаванозов, Станимир Гъмов, Румен Угрински и Георги Спасов.

Според създателите на спектакъла в „Приказка за скитника-крал” е поставена една различна гледна точка към света – тази на клоуна. Героят Франтишек Крал е по детски влюбен във всичко, свободен, любопитен, човеколюбив, беззащитен, щедър с любов и търпение – бяла врана сред другите хора.

Сценичната адаптация и постановката са на Катя Петрова, сценографията и куклите са дело на Станислава Кръстева, а музиката е от Христо Йоцов.

Постановката включва клоунада, анимация, кукли, виртуална разходка до Япония и какво ли още не...

Събитието е част от 18-ия Салон на изкуствата в НДК и е в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата – 2019 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА