Last news in Fakti

2 Март, 2022 14:55 1 993 21

Край на холивудските продукции в Русия

  • филми-
  • кино-
  • холивуд-
  • дисни-
  • русия-
  • уорнър брадърс-
  • сони пикчърс

Големи филмови компании няма да излъчват продукциите си от Русия

Край на холивудските продукции в Русия - 1
Снимка: Shutterstock

Едни от най-големите филмови студиа в Холивуд - "Уорнър брос", "Уолт Дисни" и "Сони пикчърс" решиха да поставят "на пауза" разпространението на продукциите си в Русия, предаде Асошиейтед прес.

В следващите седмици те се готвят да представят дългоочаквани заглавия, които обаче няма да стигнат до руския пазар. Още този петък "Уорнър брос" пуска "Батман" по кината в Северна Америка и отвъд Океана. Първоначално беше планирано новите приключения на супергероя да стигнат и до руските зрители. Заради нашествието в Украйна обаче разпространението на холивудските продукции временно спира, пише БТА.

"В светлината на хуманитарната криза в Украйна "УорнърМедия" спира разпространението на филма си "Батман" в Русия", заяви говорител на студиото. "Ще продължим да наблюдаваме как се развива ситуацията. Надяваме се на бързо и мирно разрешаване на тази трагедия", допълни той.

"Уорнър брос" последва решението на "Уолт Дисни", които вчера обявиха, че анимацията "Мей Червената панда" на "Пиксар" няма да излезе в Русия на 10 март, каквито бяха първоначалните планове. Продукцията ще бъде пусната директно в стрийминг платформата "Дисни плюс".

Преди от "Уолт Дисни" да обявят решението си, се очакваше "Уорнър брос" да пусне "Батман" и в киносалоните в Русия.

„Заради непровокираната инвазия в Украйна и трагичната хуманитарна криза, спираме пускането на филми в Русия, включително предстоящия "Мей Червената панда" от "Пиксар", каза говорител на "Дисни". "Бъдещи бизнес решения ще бъдат взимани според развиващата се ситуация. Междувременно, заради мащаба на задаващата се бежанска криза, работим с нашите партньори от НПО за предоставяне на спешна помощ и друга хуманитарно съдействие на бежанците."

Холивуд търси решение за руския пазар заради засиления глобален натиск да се прекъснат бизнес връзките със страната заради войната в Украйна. Руският пазар не е водещ за големите холивудски компании, но страната обичайно се нарежда в топ 12 на държавите в световната бокс-офис класация.

"Спайдър-мен: Няма път към дома" на "Сони" например натрупа общо приходи от 1,85 милиарда щатски долара в глобален мащаб, като 46,7 милиона щатски долара са от продажба на билети в киносалоните в Русия. Най-новият филм на "Сони" - "Uncharted: Извън картата" пък инкасира постъпления от 20 милиона щатски долара в Русия в последните две седмици.

Компанията последва решенията на "Дисни" и на "Уорнър брос" да спре разпространението на филмите си на руска територия.

"Заради продължаващите военни действия в Украйна и произтичащата от това несигурност и хуманитарна криза в този регион, ние ще спрем планираните за разпространение продукции в Русия, включително и предстоящото излизане на "Морбиус", се казва в изявление на "Сони". Филмът с участието на Джаред Лето се очаква да бъде пуснат в кината в началото на април.

"Нашите мисли и молитви са с всички, които са били засегнати, и се надяваме, че тази криза ще бъде разрешена бързо", допълват от компанията.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гаглей

    6 15 Отговор
    Ще гледат от сутрин до вечер, брилянтавая рука. Хахах

    Коментиран от #15, #20

  • 2 Последния Софиянец

    4 9 Отговор
    Бояна ги чака.
  • 3 демек

    26 2 Отговор
    Второто кацане на Луната се отменя!
  • 4 Майна

    19 2 Отговор
    Да ,но сега е новия ПИК на холивудските продукции по всички ГЛОБАЛИСТИЧНИ МЕДИИ ..И В ЕВРОПА, ОСОБЕНО...Трагично е ,че до такава низост стигнаха, но ...
  • 5 Путин Шпутин

    4 20 Отговор
    Майко в какво се забърках. Моя път приключи вече е ясно. Народе не допускайте повече такива грешки. Сменяте си президентите на 4 години или максимум 8.
  • 6 Месаря

    28 3 Отговор
    Ма как само стреснахте Русия. 🤣
  • 7 Путин Шпутин

    4 17 Отговор
    Незнам какво ми стана 2008, след втория мандат. Уж всичко вървеше добре, после ми се замъгли разума а сега вече няма връщане назад. Пиша ви от бункера, далеч от всички медии, банкери и министри.
  • 8 Зззз

    24 1 Отговор
    То едни продукции ,направо като за олио....го..ф...рени няма да загубят много.
  • 9 Грульо

    26 1 Отговор
    Демек Холивуд и Дисни няма да печелят от руснаците, иначе последните ще си ги гледат безплатно из нета, така че само първите губят от собствените си санкции.
  • 10 идеал петров

    24 1 Отговор
    По-добре е без холивуд.
  • 11 Анти ваксър

    3 13 Отговор
    Нищо, ну пагади ще пусне нови серии. Даже и игрален филм ще излезе а в главната роля ще е Путин.
  • 12 Хи хи хи

    19 1 Отговор
    А дано и тука свършат, че ми се гади вече.
  • 13 хахахахахах

    15 1 Отговор
    Споко, ще гледаме Спайдърмен от Украйна !!!!
  • 14 emo

    17 0 Отговор
    Това е гнездо но изроди , маниаци болни от шизофрении.Един техен " герой" спасява или унищожава светът.По малко глупости, простотии, свинщина.
  • 15 Гоги

    17 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гаглей":

    Само да припомня - единствените използвали ядрено оръжие и то срещу цивилни са САЩ!
    Бомбардирали са многократно цивилно население!
    2 пъти са го правили Има мат.закон, ако нещо се случи 1 път може да е случайност, но може и да не е. случи ли се 2 пъти, може да търсим модел. Това е истинското им лице.


    ПОМНЕТЕ ИСТОРИЯТА!
  • 16 Баш им е

    11 0 Отговор
    И те си ги преместиха. Много важно, само джендърски филми, сериали с маски, убийства и простотия. Щом селската грозница Бакалова приеха там, нивото е стигнало дъното.
  • 17 Супер

    10 0 Отговор
    Ако може и тук да спрат разпространението на блудкавите си дебилни комерсиални продукции ще е супер
  • 18 Бузов

    0 4 Отговор
    Най после носталгиците по комунизма ще могат да вкусят от благинките му.Бягайте към мосха там сега се гради нов свят,свят на и Дио ти те
  • 19 Това е добре

    2 0 Отговор
    Ще ги гледаме безплатно в хорошем качестве на руските стрийминг платформи. И РКН ще си затваря очите.
  • 20 Любопитко

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гаглей":

    По-добре " Бриллиантовая рука ", отколкото църна Снежанка със седем джуджета от седем различни "пол"а😉...
  • 21 108

    0 0 Отговор
    Пичове, ако някой някога се е замислял да ви плаща за холивудските бози, сега му олекна и най-сетне спокойно ще си седи у дома и ще си хапва пуканки на дивана, торентите ще се скъсат по шевовете.