Last news in Fakti

30 Март, 2022 10:52 2 161 1

„Какво работи един художник-илюстратор в България“ - изложба на художника Тодор Ангелиев

  • изложба-
  • тодор ангелиев-
  • илюстратор-
  • художник

Художникът е автор на логото на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, както и на илюстрациите в множество книги

„Какво работи един художник-илюстратор в България“ - изложба на художника Тодор Ангелиев - 1
Снимкa: БГНЕС

Национална библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ представя изложба на художника Тодор Ангелиев – „Какво работи един художник-илюстратор в България“. Тя ще бъде официално открита на 1 април, 2022 г., от 18:30 ч. в централното фоайе на библиотеката и ще продължи до 30 април.

„Какво работи един художник-илюстратор в България“ - изложба на художника Тодор Ангелиев

Тодор Ангелиев е възпитаник на Националната Художествена Академия - специалност Илюстрация и художествено оформление на книгата. Работи изключително в областта на рисуваната илюстрация, графичния дизайн и лого дизайна.

Автор е на логото на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. С негови илюстрации са издадени книгите „Клуб на знаменитите числа“, „Приказки за деца с поуки за възрастни“, „Хмутовете“ и др. Член е на Съюза на българските художници.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Преработил се

    1 3 Отговор
    Не знам както работи ама тоя има вид на редовно преработил с алкохола