Last news in Fakti

24 Май, 2013 07:00 1 708 0

Мюзикъл разказва живота на апостол Йоан

  • мюзикъл-
  • йоан-
  • йоан - синът на гърма

За тези които са изпуснали мюзикъла на сценариста и режисьора Антон Радославов "Йоан - синът на гърма", има още една възможност през този сезон да се насладят на изпълнението на младите актьори в спектакъла.

Това може да стане на 27 май (понеделник), в театър София от 19:00 ч.

Въпреки немалкия брой персонажи и пребогатия сюжет, Антон Радославов е постигнал почти невъзможното: в рамките на два часа и десетина минути да (пре)разкаже житието-битието на апостол Йоан - най-младият и най-дълго живял Христов ученик и апостол) от младите му години до дълбока старост, черпейки с шепи от неговото евангелие, написано по време на заточението на Йоан на о-в Патмос. Освен, разбира се, Йоан (като дете, младеж и старец - в ролите съответно: Крис Макаров и Александър Младенов), в мюзикъла присъстват всички главни персонажи от онова време - Иисус (Свежен Младенов), Пилат (Мирослав Михов), Каяфа (Тодор Янкулов), Мария Магдалена и Марта, Яков - брат на Йоан, Заведей - баща на Йоан (Виктор Макаров) и Саломе - майка на Йоан (Ивона Желева), Петър и Андрей, Матей (митарят), Касий (началник на римската стража), законниции др. Голямо майсторство и въображение е необходимо, за да се проследи в хронологичен ред (и дори понякога само да се маркират отделни моменти) тази евангелска епопея, отбелязва Славимир Генчев в рецензия за спектакъла.

Казват, че светът не е чакалня. Какво тогава правим и защо сме тук?
Това се пита Йоан – синът на Заведей и търси изход от този свят-гара, където всеки си тръгва, когато му дойде влакът, а тайната на мирозданието е скрита някъде там – отвъд жълтата линия.
Години по-късно, заточен на остров Патмос той си припомня своя живот, своя бунт и своя път през отчаянието, към надеждата и вярата. Път, който го превръща от бунтовният “син на гърма” в Aпостолът на любовта, както е известен и до днес.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА