Last news in Fakti

25 Май, 2022 10:15 1 791 1

Кино „Одеон“ почита с три филма Григор Вачков за 90-годишнината му

  • григор вачков-
  • годишнина-
  • кино одеон-
  • почит

„Най-добрият човек, когото познавам“ (1973) ще бъде прожектиран на 27 май, ден след навършването на годишнината

Три филма с участието на Григор Вачков (1932-1980) ще бъдат представени в кино „Одеон“. Това ще се случи през следващата седмица, когато се навършват 90 години от рождението на артиста, съобщават организаторите.

„Най-добрият човек, когото познавам“ (1973) ще бъде прожектиран на 27 май. Това е ден след навършването на годишнината. Режисьор на филма е Любомир Шарланджиев. Освен Вачков, в актьорския състав са Невена Коканова и Петър Слабаков.

На 1 юни ще бъде представен „Последно лято“ (1974) на режисьора Христо Христов. За филма Григор Вачков бе награден в Сан Ремо за най-добър актьор. Ден по-късно „Одеон“ ще покаже и „Селкор“ (1974) на Атанас Трайков. Филмът е създаден по романа на Георги Караславов. В него участват още Антон Горчев, Емилия Радева и Рачко Ябанджиев.

Григор Вачков е роден на 26 май 1932 г. Участвал е в над 40 български кинопродукции, сред които са и „Мера според мера“, „Юмруци в пръстта“, „Топло“, „Танго“ и др. Умира след прекаран инсулт на 18 март 1980 година, добави БТА.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Механик

    7 0 Отговор
    Митко Бомбата беше страхотен! Поклон!