Last news in Fakti

8 Юни, 2022 09:06 4 045 1

"Опера в Летния театър" във Варна стартира с "Жените на Пучини"

  • опера-
  • летен театър варна-
  • пучини-
  • юбилей

Спектакълът ще бъде на 11 юни 2022 г. от 21:00 ч.

"Опера в Летния театър" във Варна стартира с "Жените на Пучини" - 1
Снимкa: Shutterstock

Варненската опера тази година отбелязва своята 75-та годишнина, като в юбилейния си сезон е подготвила 22 интересни вечери в 4 модула – опера, концерти, мюзикъл и балет.

"Откриваме с голям мултимедиен концерт посветен на пучиниевата музика. Защо? Защото тя дава преживявания, тя дава страст и любов на сцената, примесена с много ревност и други, не толкова чужди на човешките страсти емоции, които превъзходно ще бъдат превъплътени през палката на маестро Якопо Сипари ди Пескасероли, който е диригент на фестивалния оркестър "Festival Puccini Torre del Lago" и в компанията на сцената с носителката за 2019 г. Доната Д‘Аннуцио Ломбарди на награда "Пучини", и великолепните български гласове на Илина Михайлова, Ирина Жекова, Йоана Железчева, Валерий Георгиев, Пламен Димитров – солисти на Варненска опера и госта Рейналдо Дроз", сподели Даниела Димова, директор на Театрално-музикален продуцентски център "Варна".

Стартът ще бъде със спектакъла "Жените на Пучини" на 11 юни 2022 г. от 21:00 ч. в Летния театър от традиционния фестивал "Опера в Летния театър", като по думите на Димова, ще има и 4 юнски представления, две от които са международни гастроли, а през юни ще бъде предложен хитовият мюзикъл "Коса". Тя сподели, че очакванията на младите хора са да имат стойностни преживявания и висок професионализъм.

"Не случайно за всеки един спектакъл, който предлагаме ние сме провели кастинг. Не винаги можем да си позволим да поканим световна голяма звезда, защото това е свързано и с едно по-високо финансиране, но винаги в България ние вземаме най-добрите", каза Димова.

По темата се включиха Илина Михайлова и тенорът Рейналдо Дроз. Мечтата на Рейналдо Дроз да учи с Райна Кабаиванска го довежда в майсторския ѝ клас в НБУ.

"В проекта "Opera D'Amore ", който направихме в София имахме проблем да намерим тенор, който да се престраши и да излезе в тази трудна техническа роля. И всъщност малко преди концерта аз вече бях доста отчаяна, и ми се обадиха, че са намерили храбрия тенор Рейналдо Дроз. И така всъщност "Opera D'Amore " ме запозна с него", сподели Михайлова.

По думите на Дроз, освен, че Илина е певица от много високо ниво е и енергийна бомба, и ако целият състав е без много енергия тя влиза като слънчев лъч и вдига духа на всички.

"Искам да поканя варненската публика на богатия афиш, който имаме и това лято. Дадох си сметка, че във все по-трудни времена ние успяваме да правим все-повече заглавия, за да можем да приобщим и младата публика. Това го правим с мюзикълите и с хубавите джаз концерти, които имаме", каза Михайлова.

"Истината е, че ако правиш нещо с много любов хората го усещат, независимо от каква възраст са. Затова и аз се старая да давам цялата си страст, която имам за да стигне до публиката и тя винаги го усеща", заяви Дроз.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.