Last news in Fakti

9 Юни, 2013 15:48 1 563 0

Южнокорейски артисти дариха скулптури на София

  • скулптури-
  • софия-
  • южна корея

Фондация Дома Арт дари на Столична община четири нови скулптури, изработвани специално за София от корейските артисти в рамките на фестивала за съвременно изкуство и култура от Южна Корея - Дома Арт Фест „Пулсът на Южна Корея“.

Първата скулптурата - „Вятър на хълма“ (вж. снимката горе) бе инсталирана в Южен парк и официално открита от Мартина Стефанова и Дойчин Котларов – основатели на фондация Дома Арт, представители на дирекция „Култура“ на Столична Община, медии и други гости.

„Щастливи сме, че можем да оставим такава следа в града ни като завещание от фондация Дома Арт. Това е първата инициатива на нашата фондация, с която икаме да заявим сериозните си намерия да продължаваме да развиваме културната сцена и облик на града ни. С тези дарения ние подкрепяме и кандидатурата на София за културна столица на Европа за 2019 г.“, сподели Дойчин Котларов, съучредител на фондация Дома Арт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА