Last news in Fakti

12 Юли, 2022 15:45 1 352 1

Световноизвестен цигулар с турне в България

  • свет радославов-
  • цигулар-
  • турне-
  • българия-
  • сащ

Свет Радославов иска да пренесе в САЩ силния български дух и мотивацията да не спираме да се развиваме

Танцуващият цигулар с електронната цигулка Свет Радославов сподели в студиото на "България сутрин", че в живота му предстои голямо приключение и много настроение, защото ще обикаля цялата страна по участия. Той се чувства голям късметлия, защото с цигулка го канят постоянно на различни места, до които не се е докосвал от детството си.

"По принцип съм природно същество и обичам природата, планините, чистия въздух, но също така морето, защото солната вода помага на всичко. В чужбина много слънце няма, както е в България. Тук слънцето е много хубаво и се възползвам от това нещо. Обожавам да съм на плажа, да тренирам", каза цигуларят пред Bulgaria ON AIR.

А в САЩ му липсват отношенията на хората един към друг и динамиката на живота в България. Докато тук има възможността да се движи повече и да се среща с всякакви хора, личности и приятели, които не е виждал от дълго време.

Известният цигулар иска да пренесе в САЩ силния български дух, мотивацията да не спираме да се развиваме където и да сме.

"Дори да съм в Америка и по-голямата част от живота ми да е там, аз знам откъде идвам и това нещо ми помага за всякакви неща, защото аз съм наистина горд човек, който където и да отиде, винаги репрезентира България в сърцето на всички хора", подчерта цигуларят.

Радославов подготвя нова музика, концерти и продукции. Наскоро е завършил проекта си "Катерино моме" и му предстои нов, заедно с български диджей "89". Това ще е комбинация между български фолклор и модерен рап стил, заедно със струни на цигулка от Радославов.

"Сега започнах да се уча на повече стилове с цигулката, както в България се свири. Аз съм се научил на един стил - класически, заедно с модерния хип-хоп, но сега се завръщам в българщината си и се уча на различни вариации, които се чуват в хорото и ръченицата. Експериментирам и става ново произведение, защото не е точно в класическия български стил, а е модерно. В новата ми песен, която ще направим с диджей "89", точно това ще се роди", сподели още цигуларят.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    0 0 Отговор
    Класическа чалга! Кърти мивки!!! Найджъл Кенеди изглежда ретро! Простотията ходи по хората, не по гората!