7 Септември, 2022 15:15 2 754 2

13-минутни овации за Колин Фарел и Мартин Макдона на кинофестивала във Венеция (ВИДЕО)

  • колин фарел-
  • мартин макдона-
  • кинофестивал-
  • венеция-
  • овации-
  • нов филм

Новият филм на Мартин Макдона „Баншитата от Инишърин“ е сред фаворити за тазгодишните фестивални награди

13-минутни овации за Колин Фарел и Мартин Макдона на кинофестивала във Венеция (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Ирландскиян актьор Колин Фарел беше удостоен с 13-минутни овации на крак на Международния кинофестивал във Венеция за превъплъщението си в новия филм на Мартин Макдона „Баншитата от Инишърин“ (The Banshees of Inisherin), съобщи Variety, предаде "Сега". Изданието отбелязва, че нито един филм от показаните досега не е получил такива реакции. По време на аплодисментите Фарел се прегърна с партньорите си Брендън Глийсън и Кери Кондън, а след това се смеси с множеството, за да направи няколко снимки с фенове и да раздаде автографи.

Колин Фарел и Брендън Глийсън са работили с Макдона и във филма му „В Брюж" (2008). Тук те са в ролите на двама дългогодишни приятели, които внезапно прекратяват връзката помежду си. Според Брендън Глийсън филмът изследва мъжкото приятелство по нов начин. Режисьорът Мартин Макдона споделя, че това е първият му филм, сниман в Ирландия, което е било отдавнашна негова мечта. Бащата на световноизвестния драматург и режисьор е роден на остров Инишмор, където е заснета по-голяма част от продукцията. Кинофестивалът във Венеция е щастливо място за Макдона – през 2017 г. именно тук той спечели приза за най-добър сценарий с предишния си филм „Три билборда извън града“. Световната премиера на „Баншитата…“ е планирана за 21 октомври.

Според критиците няколко филма наред с „Баншитата от Инишърин“ се очертават фаворити за тазгодишните фестивални награди. Сред тях са „Китът“ на Дарън Аронофски, който заслужи възторжени отзиви за играта на Брендън Фрейзър, и „Тар“ на Тод Фийлдс с Кейт Бланшет в главната роля.

Премиерата на „Китът“ предизвика шестминутни овации, по време на които Фрейзър не можа да сдържи сълзите си. Във филма той е в образа на 272-килограмовия учител по английски Чарли, прикован към инвалидна количка, който провежда онлайн курсове с изключена камера и непрекъснато яде, за да заглуши болката от загубата на любовта на живота си – бившия ученик Алън. В същото време той се опитва да възстанови отношенията със 17-годишната си дъщеря.

Актьорът сподели във Венеция, че се е научил да се движи по нов начин заради ролята, тъй като трябвало да носи специален костюм на снимачната площадка. „Развих мускули, за чието съществуване даже не подозирах“, каза Фрейзър. След снимките той се чувствал замаян като в гондола: „В края на деня ми се виеше свят… Започнах да разбирам хората, живеещи в тази форма. Трябва да си невероятно силен както психически, така и физически, за да се намираш в такова тяло “.

Звездата от филмовата поредица „Мумията“ за известен брой години сякаш беше изчезнал от големия екран. За времето, в което не се е снимал в киното, Фрейзър преживял развод със съпругата си, смъртта на майка си, финансови трудности и депресия. В интервю за GQ той споменава за сексуален тормоз от страна на президента на Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд Филип Бърк. Делото не е било разглеждано. Според Фрейзър след този инцидент той е включен в "черния списък" на Холивуд. През 2019 г. актьорът за пръв път от 6 години насам отново участва във филм: „Отровната роза“

Публиката на кинофестивала във Венеция стана на крака и в продължение на пет минути алподира и филма "Не се тревожи, скъпа" на режисьорката Оливия Уайлд с участието на Хари Стайлс – най-слушания певец в света в момента. Премиерата на продукцията, която е извън конкурсната програма на форума, бе очаквана с голям интерес. Когато по червения килим преминаха 28-годишният бивш член на момчешката банда “Уан дайрекшън”, облечен в тъмносиньо сако и по-светла риза с издължена яка, и неговата приятелка Оливия Уайлд, това предизвика повече възторзи дори от посрещането на Тимъти Шаламе в червен сатенен тоалет с гол гръб. Много тийнейджърки бяха дошли още рано сутринта, за да не изпуснат своя идол, който пристигна във Венеция с водно такси, преди да вземе участие в пресконференцията за филма.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фАНТОМасс

    0 0 Отговор
    С хронометър ли са мерили овациите ? А по децибели , на кое място е ?
  • 2 една

    1 0 Отговор
    Браво на Колин Фарел! Страхотен актьор и много чаровен мъж!