Last news in Fakti

3 Октомври, 2022 15:00 1 339 1

"Фортисимо фамилия" - класическа музика за деца

  • софийска филхармония-
  • класическата музика -
  • деца-
  • концерти-
  • програма

Успешната музикална мисия на детската програма на Софийска филхармония «Фортисимо фамилия» с нов вълнуващ сезон

"Фортисимо фамилия" - класическа музика за деца - 1
Снимка: Софийска филхармония

Започва новият сезон на детската музикално-образователна програма на Софийската филхармония- «Фортисимо фамилия».

От 16 октомври предстоят нови срещи с велики музикални пиеси и композитори. Нови истории, нови любопитни факти от света на класическата музика и нови герои ще омагьосват децата в зала „България“.

Мисията на детските концерти е да въведе децата и родителите във вълшебния свят на класиката, да ги запознае с композиторите и инструментите от симфоничния оркестър и да превърне всичко това в емоционално и незабравимо преживяване. Затова в своите роли отново ще влязат любимите на публиката артисти и певци.

Програмата на концертите за този полусезон е:

Есента в музиката

Чуйте как звучи есента в музиката. Научете кои композитори са били вдъхновени от нея и как са разкрили красотата ѝ чрез нотите си на 16 октомври 2022, от 11 ч., в зала България".

Диригент е Павел Златаров. Участва Богдана Трифонова.

Бетовен за деца

Лиричен и замечтан ли е бил брилянтният немски композитор, каквато е и една от най-известните негови творби, Лунната соната, която неизменно предизвиква възторг в слушателите, без значение от възрастта им. Очакваме ви на 30 октомври 2022, от 11 ч., в зала България.

Диригент на концерта е Вилиана Вълчева.

Дива симфония

След дълга и успешна кариера като писател световноизвестният романист Дан Браун пожъна изключителен успех и като композитор. Главният герой на симфоничното произведение, любезният и любознателен Маестро Маус, ще ни разходи из цялата история, която преплита музиката и животинския свят, сякаш за да подскаже, че всичко около нас е музика на 27 ноември 2022, 11 ч., зала България. Диригент е Григор Паликаров. Участва Петко Венелинов.

Замръзналото кралство

Няма по-добър начин да се подготвим за Коледа като се потопим във величествената музика от едноименния филм на Дисни. Музиката, оглавяваща класацията на Billboard, номинирана и наградена с Грами ще чуете на 18 декември 2022, 19 ч., зала България" под диригентската палка на маестро Найден Тодоров.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    2 0 Отговор
    Децата помнят за цял живот първите си впечатления от всяко интересно нещо. Това определя ценностната им система за цял живот. На мен много ми повлия Детская Руская Енциклопедия в детството ми. Тя е многотомна. Особено много за живата природа. Още преди 1970 г знаех за динозаврите. За слънчевата корона, за планетите.