Last news in Fakti

9 Октомври, 2022 09:45 1 345 0

Джаред Лето ще играе Карл Лагерфелд в нов биографичен филм

  • джаред лето-
  • карл лагерфелд-
  • моден дизайнер-
  • биографичен филм-
  • главна роля

Когато Джаред за първи път срещнал Лагерфелд, той му казал: „Знаеш ли, един ден ще трябва да те играя във филм“

Джаред Лето ще играе Карл Лагерфелд в нов биографичен филм - 1
Снимка: БГНЕС

Певецът и актьор Джаред Лето ще продуцира биографичен филм за Карл Лагерфелд и ще играе главната роля, съобщи WWDа, предаде NOVA.

„Чувствам, че моментът е настъпил и Карл ще се гордее с това, което правим“, каза Лето пред WWD.

Когато Джаред за първи път срещнал Лагерфелд, той му казал: „Знаеш ли, един ден ще трябва да те играя във филм“. Лагерфелд одобри с думите: „Само ти, скъпи мой, само ти“.

Все още не е известно кога ще започнат снимките. Подробности за сюжета не са разкрити. На въпроса дали филмът ще бъде любовна история, Лето отговори: „Има много линии за изследване. Кариерата на Карл продължава повече от 50 години, така че както в личен, така и в професионален план, той е бил близък с много хора. Мога да кажа, че ще се фокусираме върху ключови взаимоотношения, които отразяват различни аспекти от живота му”.

Водещи на филма ще бъдат хора от близкия кръг на легендарния дизайнер: Пиер Паоло Риги, главен изпълнителен директор на Karl Lagerfeld от 2011 г., Каролайн Лебар, старша вицепрезидентка по имиджа и комуникациите в Karl Lagerfeld, която 35 години бе до дизайнера и го съветваше по въпросите на пресата, и Себастиен Жондо, който работи две десетилетия като личен асистент и бодигард на дизайнера.

„Карл беше създател. Той беше моден дизайнер, беше фотограф, беше художник. За него няма едно определение. Той беше творческа сила“, каза Лето.

Въпреки че името Лето се свързва повече с Gucci, той често пресичаше пътищата си с Лагерфелд. Например в Сен Тропе, където дизайнерът прекарваше по няколко седмици всяко лято, а също и като гост на някои от ревютата на Chanel. Лето отбеляза, че творческият директор на Gucci Алесандро Микеле също му е казал за Лагерфелд.

„Алесандро всъщност работи с Карл около пет години във Fendi и винаги е имал най-хубавите неща да каже за него“, каза Джаред.

По-рано стана известно, че балът Met Gala през 2023 г. ще бъде посветен на Карл Лагерфелд и неговата работа. Дизайнерът почина през 2019 г. на 85-годишна възраст.

Джаред Лето е известен със своите радикални филмови трансформации. Например, той отслабна с 18 килограма за ролята на транссексуална жена във филма "Клубът на купувачите от Далас", а във филма "Къщата на Гучи", напротив, изигра пълния и плешив Паоло Гучи (тук обаче всичко се получи с грим).


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА