Last news in Fakti

10 Октомври, 2022 17:14 975 4

Том Круз иска да снима филм в открития космос

  • том круз-
  • филм-
  • космос-
  • международна космическа станция

Ако филмът се осъществи по план, Круз ще бъде първата филмова звезда, снимала на Международната космическа станция.

Том Круз иска да снима филм в открития космос - 1
Снимка: БГНЕС

Том Круз продължава да жъне успехи в киното. След като пусна продължението на Top Gun, холивудската звезда се заема със смело начинание. Той е първият актьор, дръзнал да снима филм в открития космос, пише tialoto.bg.

60-годишната звезда и Дъг Лиман – режисьор на The Bourne Identity ще си сътрудничат по новата продукция. Идеята за нея бе предложена още през 2020 г., но заради пандемията не успя да се осъществи.

Круз и Лиман са се свързали с Universal Filmed Entertainment Group (UFEG), за да обсъдят идеята актьорът да пусне ракета до Международната космическа станция.

„Мисля, че Том Круз ни отвежда в космоса, той отвежда света в космоса“, казва председателят на UFEG Дона Лангли, цитирана от BBC News.

Режисьорът от своя страна посочва, че проектът му с Том е страхотен и двамата смятат да заснемат и стрелба в открития космос.

Круз ще снима и на Земята

Все пак Лангли изтъква, че по-голямата част от действието в проекта ще бъде на Земята, но кулминацията в действието идва от „героя, който отива в космоса, за да спаси положението“. По думите му, той се надява актьорът да стане „първият цивилен, който прави космическа разходка извън космическата станция“.

Ако филмът се осъществи по план, Круз ще бъде първата филмова звезда, снимала се в открития космос на Международната космическа станция.

Според кинокритици, въпросният план на дуото е безпрецедентен, но никой не се изненадва, че Том Круз е доста амбициозен що се отнася до каскадьорската работа.

Том Круз постигна невероятен успех с филма Top Gun: Maverick. Няколко седмици след премиерата му през май, той се превърна в петия най-касов филм в Австралия. Той се изкачи до трето място и отбеляза над 1,4 милиарда долара в глобалния боксофис.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Сандо

    1 0 Отговор
    Да отива в Роскосмос,те вече направиха сефтето.
  • 4 Соваж бейби

    1 0 Отговор
    До горната повърхност на земята ,може би ?Няма как да се случи наистина ,и да работят камери ,телефони .. цял филм леле ,всичко е фантазия .Изобщо не е сигурно и за слоевете на Земята които са описани,не вярвам докато лично не изляза в КОСМОСА на пътешествие и не си поръчам ,чаша вино в някой бар на Юпитер да речем !Все пак нека си мечтае ,докато е жив няма да се случи ,изобщо не мисля че ще се случи !Ако не получим обмяна на опит от по интелигентни извънземни цивилизации ,не съм сигурна че го искат ?!Само ни наблюдават до къде сме стигнали с лошото , лудото и дивото в човека . Извънземните се навъртат само около военни бази и атомни централи ,места с голяма степен на радиация ,в случай на най лошото ,нещо като защита да не се самозатрием ,никога не са засечени извънземни на концерт на Металика да речем или на футбол, в някой опера защо ли ?