Last news in Fakti

17 Октомври, 2022 09:20 863 0

Предстои концерт с неиздавани творби на Милчо Левиев

  • милчо левиев-
  • концерт-
  • пловдив

В събитието ще участват известни изпълнители от България и Гърция – страната, в която Милчо Левиев живееше през последните си години

Предстои концерт с неиздавани творби на Милчо Левиев - 1
Снимкa: БГНЕС

Неиздавани произведения на именития джаз пианист и композитор Милчо Левиев, който ни напусна преди три години, ще бъдат представени пред публика на концерт от платформата "Камерна сцена Пловдив". В събитието ще участват известни изпълнители от България и Гърция – страната, в която Милчо Левиев живееше през последните си години. Отличава се присъствието на Антони Дончев – пиано, и Лакис Тзимкас – контрабас.

Инициативата за концерта идва от страна на госта от Гърция, който е запазил вдъхновение и спомени от многобройните си срещи с Милчо Левиев в родния си град Солун. Специално на българския джазмен той посвещава част от своето творчество, събрано в албума "Conversation from the past". Той съдържа произведения за контрабас и пиано, като много от тях кореспондират с творчеството на Милчо Левиев.

Произведенията ще прозвучат за пръв път, изпълнени пред българска публика на 23 октомври в едно от новите културни пространства на Пловдив Culture Hotspot Milcho Leviev – Къща "Иван Черноземски" в Стария град, съобщава БНР.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА