Last news in Fakti

18 Октомври, 2022 12:28 1 652 9

Б.Т.Р. и "Ахат" се събират за пръв път за съвместна песен (ВИДЕО)

  • б.т.р.-
  • ахат-
  • нова песен-
  • вяра

Тя се нарича "Вяра" и е създадена по текст на поета Волен Николаев

Б.Т.Р. и "Ахат" – две от най-популярните рок групи на България, представят своята първа съвместна песен. Тя се нарича "Вяра" и е създадена по текст на поета Волен Николаев, написано за Б.Т.Р. през 2008 г., музиката е от Славчо Николов. В песента ще чуете емблематичните гласове на вокалистите на двете групи Наско (Атанас Пенев от Б.Т.Р.) и Звезди (Звездомир Керемидчиев от "Ахат").

От екипа на Б.Т.Р. научихме, че музикантите продължават активно да изнасят самостоятелни концерти в цялата страна, пише БНР. Продължава и турнето "Мюзикъл и рок", под диригентската палка на Георги Патриков, в който участват оркестър и солисти от Музикално-драматичен театър "Константин Кисимов" – Велико Търново, с програма, включваща хитовете на Б.Т.Р. "Да погледна в теб", "Няма връщане назад", "Среща", "Защо", "Спасение" и емблематични произведения от Андрю Лойд Уебър, Джордж Гершуин и др.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хихихи..

    4 1 Отговор
    Гладна мечка не играе,камо ли да пее.Тея са от "ситите"..
  • 2 В памет на Волен Николаев

    12 1 Отговор
    Волен Николаев и Димитър Керелезов са написали най-великите български рок песни! Когато Волен почина(Бог да го прости) и Димитър Керелезов се оттегли от музиката, Щурците загинаха! Нямаше вече в България достоен текстописец да ги замести и закономерно Щурците повече не успяха запомняща се песен! Волен Николаев е написал много от хитовете на „Щурците“ (например „Хамлет“, „20 век“, „Конникът“, „Стълбата“), както и текстове за много други музиканти. Написал е над 600 текста за песни на изпълнители от ранга на Лили Иванова, Мими Иванова, Васил Найденов и много други. Вкусът на времето е най-великите песен на поета, ако беше изпята на английски щеше да е във всички западни класации! Поклон пред паметта на поета! Амин!
  • 3 Соваж бейби

    3 3 Отговор
    Добре де тези хора истински приятели или някой от семествата им да им каже ,спрете да се излагате не ставатееее , докога в България се котират само музикални инвалиди ?!
    Ето това имам в предвид,е това истината -
    Metallica: Am I Evil? (Live w/ The Big 4) The Big 4: Live in Sofia, Bulgaria

    Коментиран от #4

  • 4 Идън

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "Соваж бейби":

    Нелепо е да сравняваш Металика и нашите класици в рок музиката. Звезди има невероятно красив рок-глас. А Б.Т.Р. имат песни, които си ги обичам редом до тези на Металика-,,Елмаз и стъкло,,,,Спасение,,...В тази песен също има хубави моменти- например солото е хубавко... но песента свършва изведнъж рязко. Няма да влезе в любимите ми,но е за предпочитане пред чалгарските изпълнения и простотията със жабата.

    Коментиран от #6, #8

  • 5 Браво

    2 3 Отговор
    Само така!
  • 6 Защо ?

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "Идън":

    Не е сравнение с члага и рок нали ,ако си в час ?Разликата в тези две български групи и другите е ,че нашите не могат свирят и да пеят .Нека да не се лъжем а да гледаме реално на фактите!

    Коментиран от #7

  • 7 Идън

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Защо ?":

    Вече и другите не са същите- рядко нещо ме впечатлява. Някога музиката се е правила от любов- с любов- за любов. Сега има връзки и комерс.
  • 8 Соваж бейби

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Идън":

    Просто мнението ти ,последният коментар че вече не са интересни си съвпада ,права си!Едните на стари години правят турнета ,защото като кака Лили пенсията им е малка може би ?А нашите на стари години искат да станат легенди като Металика ...ама няма да стане ,на младини не успяха та сега ли ,смешно е .Стиловете музика са като модата легендите се слушат винаги като митичен модел чанта или черната рокля ,а другото винтедж ,или предизвиква смях в новото поколение .Има какво да се чуе винаги ,аз например когато дойдох да живея тук започнах да слушам кубинска салса ,самба страхотно е уличните музиканти и тук има карнавал .От после имах късмет да усетя емоцията Салвадор ,Бразилия ,Мартиник .Френският рап кой би предположил че ще ходя на концерти покрай дъщерята се върнах,отново на 20 години .

    Коментиран от #9

  • 9 Идън

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Соваж бейби":

    Колкото и да са ми на сърце някои шедьоври в рок и метъл стила и на мен ми се слуша понякога някоя тресня. Груувингът, който е извиращ отвътре и без напън е страхотен- това не всеки го може- но текстовете....не.