Last news in Fakti

30 Юли, 2013 12:31 1 623 0

БНР ще изпрати маестро Найден Андреев с музика (обновена)

  • концерт-
  • памет-
  • найден андреев-
  • маргарита хранова-
  • ндк

Маргарита Хранова ще изпее емблематичната му песен

БНР ще изпрати маестро Найден Андреев с музика (обновена) - 1
Найден Андреев с една от коронните изпълнителки на негови песни - Маргарита Хранова.

Българското национално радио ще каже последно сбогом на маестро Найден Андреев  с музика, следвайки златната диря, която той съгради с живота и творчеството си.

Музикалното събитие, което ще се проведе на 31 юли от 19.00 ч. на откритата арт-сцена пред НДК, ще почете светлата памет на Маестрото със специалното изпълнение на Маргарита Хранова на емблематичната песен на Найден Андреев „Устрем“.

До сетния дъх животът на Найден бе музика - и от ефира, когато водеше петъчното си предаване „Маестро, музика“ по програма „Христо Ботев“, и в мислите за новото произведение, което така и не можа да напише, припомнят колегите му от БНР. Маестро Андреев завеща на Златния фонд на националната медия повече от 630 творби, които ще живеят във времето. 

На сцената на „Лято с радиото“ Калин Вельов и група „Тумбаито“ ще изсвирят на живо най-новите български песни, които са част  от последния им албум. „Парчетата са пряко свързани с Българското национално радио, развитието и историята на българската музика в периода от 60-те години до днес. Вълнуваме се много и очакваме с нетърпение реакцията на публиката, която ще чуе нашата мелодична ретро музика в латино вариант за първи път“, довери Калин Вельов. На откритата лятна сцена пред НДК  ще прозвучи и премиерната конкурсна песен – „Аня“, написана от Стефан Димитров, с която музикантите ще участват в националния конкурс „Бургас и морето“.

Концертът  „Лято с радиото“, който ще се състои на 31 юли от 19.00 ч., се организира от двете национални програми на БНР – „Хоризонт“ и „Христо Ботев“, и ще бъде предаван пряко в техния ефир.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА