Last news in Fakti

17 Ноември, 2022 11:45 796 1

"Майка" открива "Киномания"

  • киномания-
  • майка-
  • фестивал-
  • кино-
  • софия

Фестивалът ще се проведе между 17 ноември и 4 декември в София

"Майка" открива "Киномания" - 1
Снимка: БГНЕС

От днес София ще бъде кино. Само премиерни за България филми събира тазгодишното издание на "Киномания", което ще се проведе между 17 ноември и 4 декември в столицата.

Фестивалът ще бъде от крит с лентата "Майка". Филмът е вдъхновен от действителен случай - разказва историята на Елена Панайотова от Широка лъка до Кения.

"Историята на една жена, която имайки трудност да има свои собствени деца, намира начин да бъде родител по такъв начин, който не съм сигурна дали това не го прави десет пъти по-голям подвигът ѝ. Работи с деца, които са в неравностойно положение, улични деца, сираци на два континента чрез изкуство", заяви режисьорът Зорница София.

"Тя е провокирана не само от това, че самата тя не може да има собствени деца, но и от това, което самите деца ѝ дават, а именно самата среща с тях, защото някои са сираци, а други без родители по съвсем друга линия, макар че имат живи родители. Но това, което те ѝ дават, я отвеждат много по-далеч от представите и мечтите ѝ", добави актрисата Дария Симеонова.

Екипът на филма прекарва около месец в Африка, където обещанията имат най-голяма стойност, а всички деца, които участват, не са актьори.

"Историята е свързана с едно детенце, което се казва Прити, ще я видите във филма. На 15-ия ден от нашата среща дойде при мен, хвана ме за ръката, погледна ме в очите и ме попита: Мога ли да те помоля за нещо? Казах ѝ - да, разбира се. Ако те помоля ти ще го направиш? Аз ѝ казах - да обещавам ти…. В този момент видях, че никой нищо не е обещавал на това дете. Тя ме пита дали ще ѝ купя сладолед. Казах ѝ, че ще купя на всички деца, когато свърши филмът. Тя почти се разплака и каза всичките ѝ приятелки по детски. На последния снимачен ден помолих да купят 40 сладоледа и там вече можехме да видим невиждана детска радост, защото това не беше просто сладолед, а едно спазено обещание", разказа Дария Симеонова.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зеленски

    0 0 Отговор
    Искаме Майката на Украйна!