Last news in Fakti

9 Декември, 2022 14:58 1 343 2

Джони Деп бил сред фаворитите на Куентин Тарантино за ключова роля в "Криминале" (ВИДЕО)

  • куентин тарантино-
  • джони деп-
  • криминале-
  • роля-
  • тим рот

В крайна сметка режисьорът се спрял на Тим Рот, който прави сцената наистина запомняща се

Джони Деп бил сред фаворитите на Куентин Тарантино за ключова роля в "Криминале" (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

Куентин Тарантино разкрива, че веднъж е отхвърлил Джони Деп като кандидат за кастинг за "Криминале". През 1992 г. Тарантино започва кариерата си на един от най-талантливите холивудски режисьори с излизането на трилъра "Кучетата от резервата" (Reservoir Dogs). Следващият му филм от 1994 г., "Криминале", затвърждава мястото му на един от най-добрите режисьори в бранша, като печели престижната Златна палма и Оскар за най-добър оригинален сценарий заедно с партньора си Роджър Авари, припомня ScreenRant.

По време на участието си в подкаста на комика Том Сегура "2 Bears, 1 Cave" Тарантино разкри, че преди това е отхвърлил Джони Деп като възможност за роля в криминалния трилър "Криминале". Режисьорът обясни, че по време на кастинга за филма е създал списък с актьори, които е предпочитал да изпълнят главните роли. За ролята на "Тивичката"/Ринго Тарантино поставя Тим Рот като свой най-добър избор, следван от Крисчън Слейтър, а накрая - от Джони Деп.

Филмовият продуцент Майк Медавой обаче се противопоставя на избора на Тарантино за Рот и вместо това иска Деп за ролята на "Тиквичката". В отговор Тарантино пита: "Смяташ ли, че Джони Деп в ролята на Тиквичката в този филм, който е в началната и финалната сцена, ще допринесе толкова много за боксофиса?"

В последствие Тарантино отхвърля Деп и избира Рот, който прави емблематично изпълнение.

Щеше ли участието на Джони Деп да промени изобщо "Криминале"?

Преди излизането на "Криминале" Деп все още е прохождащ актьор. Въпреки това той вече се е утвърдил като един от най-желаните главни актьори в Холивуд след силните си изпълнения в "Едуард с ръцете ножици", "Бени и Джун" и "Какво тормози Гилбърт Грейп" - драма, която донесе на Деп номинация за 66-ите награди "Оскар". Деп със сигурност щеше да придаде интензивност на Тиквичката, но поради ограниченото екранно време на ролята в "Криминале", потенциалното влияние на актьора върху цялостния сюжет вероятно щеше да бъде незначително.

Филмът "Криминале" започва с "Тиквичката и Зайчето/Йоланда (Аманда Плъмър), които седят на маса в закусвалня и обсъждат тактиката на някои обири, преди да извадят оръжията си и да оберат ресторанта. След това филмът преминава към централните сюжетни линии на филма, предимно с участието на Самюъл Л. Джаксън като Джулс и Джон Траволта като Винсънт, преди всички участници да се сблъскат обратно в ресторанта. Предвид богатата филмография на Деп е вероятно той да придаде определен драматичен привкус.

Въплъщението на Рот в ролята на Тиквичката, заедно с тази на Зайчето на Плъмър, се присъединява към многото открояващи се изпълнения в прочутия филм. Джаксън и Ума Търман получиха номинации за "Оскар" за поддържащите си роли заедно с Джон Траволта, който смята "Криминале" за филма, който го връща в актьорството. Въпреки че Тарантино отхвърля Деп за Тиквичката, "Криминале" все пак се превръща в безспорно най-великия филм на режисьора.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Aлфа Bълкът

    0 0 Отговор
    Що пък показахте тази сцена? Дайте оная от мазата с Брус Уилис на младите ще им хареса. Те и 90% от филмите му са точно за 15г-20г и дърти въздухари.
    Някои келеши си мислят, че "Гадни копилета" е историческа възстановка!
  • 2 Ник

    1 0 Отговор
    Абе, кой ви преведе заглавията на филмите? Като разберете, давайте му последната заплата и да заминава при бригадата на бул. Христо Ботев.