26 Януари, 2023 10:28 1 934 5

Уил Смит получи първата си роля след шамара на наградите "Оскар"

  • уил смит-
  • роля-
  • оскари-
  • шамар-
  • крис рок-
  • аладин

Актьорът се завръща в ролята на джина, който сбъдва желанията на собственика на лампата в "Аладин"

Уил Смит получи първата си роля след шамара на наградите "Оскар" - 1
Снимка: Shutterstock

Американската кинозвезда Уил Смит получи първа нова роля почти 10 месеца след скандала на последната церемония за връчването на наградите "Оскар", съобщи таблоидът The Sun, цитиран от в. Сега.

Актьорът ще се върне към образа на джинът в продължението на филма "Аладин"от 2019 г. Според изданието героят на Смит ще изиграе по-важна роля, отколкото в оригиналния филм. "Аладин" на Гай Ричи бе игрален римейк по анимацията на Disney от 1992 г.

Сценарият на филма, който е в процес на писане, само частично ще се основава на близкоизточния фолклор от "Хиляда и една нощ", а снимките може да започнат в края на тази година. "Това ще бъде един от първите филми, в които Уил ще се снима след шамара на Оскарите, и е доста изненадващо, като се има предвид, че ще бъде филм за деца. Той е свършил много работа върху себе си и всички са съгласни с това, че до момента на излизането на филма неприятностите ще бъдат в миналото", коментира източник от киноиндустрията.

Филмът от 2019 г., режисиран от Гай Ричи, направи спечели повече от 1 млрд. долара в боксофиса. Освен Уил Смит в продължението се очаква да се върнат и Мена Масуд като Аладин, и Наоми Скот като принцеса Жасмин.

В края на март м.г. на връчването на наградите "Оскар" водещият Крис Рок нетактично се пошегува с прическата на съпругата на Уил Смит – актрисата Джейда Пинкет Смит, която се лекува от алопеция. След тази закачка Уил Смит излезе на сцената и удари Рок по лицето, като се развика да не смее да се подиграва с жена му. След инцидента Американската киноакадемия забрани на актьора да участва в нейните събития за 10 години напред, включително и да присъства на връчването на "Оскарите" от тук нататък.

На фона на скандала Уил Смит, който минути по-късно получи Академичната награда за ролята на Ричард Уилямс в биографичния филм за сестрите тенисистки Винъс и Серина Уилямс, сам се отказа от членство в Академията.

Последният излязъл засега филм с участието на Уил Смит е "Еманципация" на Антъни Фукуа, в който той играе избягал роб в Южните щати в навечерието на Гражданската война. Той е заснет преди инцидента на церемонията, а премиерата му беше през декември по Apple TV+. Очакваше се тематиката да привлече гласуващите и филмът да получи номинации "Оскар" въпреки лошата слава на Смит, но това не се случи.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванчо+Марйка

    4 0 Отговор
    Тоя запад се е побъркал.
  • 2 Една мъжка постъпка

    3 5 Отговор
    направи човека,и направо го попиляха дже н дърите!Как се не намери някой в кравеландия да го защити!

    Коментиран от #3

  • 3 Виж ти,

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Една мъжка постъпка":

    "попилели" го били дж-рите...Ако не беше с естествен тен - кога и каква роля щеше да получи!!?
    Гарван гарвану око не вади;-)...
  • 4 глоги

    0 0 Отговор
    Филмът от 2019 г., режисиран от Гай Ричи, направи УДАР,КАТО спечели повече от 1 млрд. долара в боксофиса.
  • 5 джедай

    1 3 Отговор
    Уил Смит е смел мъж и талантлив актьор. "Лошо момче",но справедливо. Аз го подкрепям. Също щях да ударя Крис Рок,ако обиждаше жена ми!