Last news in Fakti

27 Януари, 2023 09:28 2 614 22

Максим Генчев с коментар за Джон Малкович и скъпите билети за представлението му

  • максим генчев-
  • джон малкович-
  • билети-
  • коментар

Българският режисьор Максим Генчев даде своята доза "критика" по темата

Максим Генчев с коментар за Джон Малкович и скъпите билети за представлението му - 1
Снимкa: БГНЕС

Една от най-обсъжданите културни теми в момента е гостуването на Джон Малкович в Народен театър "Иван Вазов". Мнение за събитието и организацията му изказват всякакви хора, така че не е изненада, че и българският режисьор Максим Генчев даде своята доза "критика" по темата.

Под пост за Джон Малкович, цените на билетите и възмущението от тях, Генчев е направил доста любопитен коментар-анализ на външния вид на Джон Малкович, както и на качествата му като актьор на театралната сцена.

Коментарът му напомня за нелепото изказване, което преди години Асен Блатечки направи по повод играта на Хоакин Финикс в "Жокера", като каза, че "всеки може да се криви".

Ето какво пише Генчев:

"Не е от класата на шекспировия актьор Беркоф, майстор на моноспектакъла!!! Малкович е умен късметлия с интересен лицев (събрани са му очите) фасон за кино, където актьорът е подвластен на режисура, осветление (камера) и монтаж. За театър не е нещо особено (гледал съм го в Лондон). Но името продава!!!".

Веднага след това към Генчев е зададен следният въпрос: "Maksim Kolev Genchev Интересно, ако Джон Малкович гледа ваш филм, каква ли оценка ще даде? :)". Генчев отговаря в типичния за негов стил: "той е актьор. Вероятно ще ме четка, за да го наема:) майтапя се."

Хапливите коментари на българския режисьор обаче не остават незабелязани. Скрийншот с мнението му за Малкович се завъртя в мрежата, а коментарите на потребителите не са никак ласкави.

Ето част от тях:

Простота, и в никакъв случай свещенна! Профанска-да!, коментира Злата Пиринлиева.

И да си идиот, вероятно не е лесно ..., пише Кети Николова

Максим Генчев е един от малкото хора, които, дори да ги пребиеш с камъни...все ще им е малко!, добавя Константина Евтимова.

Този Максим наистина е наглец. Наглостта върви с некадърността, пише пък Иван Светославов.

Борислав Везенков пък смята, че "нещата при Генчев са излезли от контрол".


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дилема

    14 1 Отговор
    Сериозна дилема стои пред г-жа Генчева - - сега аз режисьор ли съм или съм критик.... да сева у главата!!!
  • 2 Този Максим

    18 4 Отговор
    Е един долен мрънкяч, ако той застане на сцената, хората и една стотинка няма да платят, ще платят само, за да не се показва.

    Коментиран от #7

  • 3 Павел пенев

    21 4 Отговор
    Поканете футболиста Меси същия ден и ще видите къде ще отидат хората. Генчев е прав,че този актьор Малкович е една крива мутра и облещени криви очи. 400 лв. за такова чудо са малко. Направете билетите по 1000 лв. и простаците сноби от София ще се избият.
  • 4 А НЕ БЕ....

    20 1 Отговор
    ....ми малкович НЕ Е луд ЧЕ иска 400лв.
    ....луд е ТОЯ КОЙТО му ги дава....
    ....после що сиренето и мазута....скъпи..🤔
  • 5 Сандо

    9 1 Отговор
    Не съм гледал и нямам намерение да гледам филмите му,но с голяма част от твърденията му съм съгласен.
  • 6 Диамантената ръка

    6 5 Отговор
    Генчев е типичен Дънинг-Крюгер...

    Коментиран от #18

  • 7 Подозрително

    2 6 Отговор

    До коментар #2 от "Този Максим":

    Не съм психиатър, но ми се струва, че този Максим трябва да бъде диагностициран от специалисти, макар, че за да си гений трябва да си малко "луд" В това е въпросът...

    Коментиран от #10

  • 8 Соваж бейби

    11 3 Отговор
    Той и този не блести с голям талант и слава ама е прав!Как е възможно да излизаш пред публика в друга държава и да говориш на родният си език в България хората разбират български ,5 човека да има айде които разбират и ще го слушат .Другите ще чете субтитри като за глухонемите ?!Така слагат екрани не си правя майтап ,това е обидно поне за мен ,да беше научил репертуара си на български .

    Коментиран от #9, #20

  • 9 Не се обиждай

    6 6 Отговор

    До коментар #8 от "Соваж бейби":

    Соваж, а ти научи българския правопис - репертОар, а не репертУар. За препинателните знаци и членуването ще пропусна...

    Коментиран от #11, #12

  • 10 Соваж бейби

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "Подозрително":

    Чакай малко това не е рап или рок концерт на някоя банда!Разбираш или не клатиш се в такт на музиката и куфееш ,тук става на въпрос за друго изкуство на което езиковата бариера пречи !Дори и певците наизустяват някой фраза за Здравйте ...вашата държава е пркрасна ,най яката публика ...нали ?А тук е подигравка ,не си инвалид лишен от слух за да четеш докато той говори?на какво от горе да правиш и това ,не си на кино нали ?Има хора които мразят и субтитри и чакат озвучаване на роден език
  • 11 Соваж бейби

    3 4 Отговор

    До коментар #9 от "Не се обиждай":

    Изобщо не ми пречиш уеш,математиката е най важна, и други знания и умения ,грешките всички ги правят и правописа явно само имат значение за реб онлайн полицай без заплата на свободни начела си ти,избиваш комплекс може би бивш учител/ка си мислиш че се пеняваш на децата и им пишеш слаби оценки.С математиката как си ?че тя е на всякъде в живота дори и когато готвиш ?

    Коментиран от #13

  • 12 Соваж бейби

    2 4 Отговор

    До коментар #9 от "Не се обиждай":

    На руски Репертуар — в музыке...учили сме и руски по задължение и си разбрал какво пиша ! ,не съм учителка на деца 1 до 3 клас за да си правя автоматична проверка на всяка дума преди да пиша .Та както казах фатална грешка е в магазина или фактурите ако не си сметнал бюджета си точно.На грешки от хората само ти си доволен/а ,откриваш скрити съкровища като игрите онлайн и се радваш засрами се да занимаваш хората с такива неща!

    Коментиран от #14

  • 13 Не се обиждай

    3 3 Отговор

    До коментар #11 от "Соваж бейби":

    Нямаше да се занимавам с неграмотното ти писане, но ти имаш претенции да бъдеш критик на един актьор, който многократно е доказал присъствието си и на театралната сцена и на кинолента. За да имаш критерий по тези теми и да претендираш за авторитетно мнение е необходимо да имаш елементарна писмена грамотност. Иначе си като кучето пред месарницата...
  • 14 Не се обиждай

    2 4 Отговор

    До коментар #12 от "Соваж бейби":

    Ти претендираш за участието му на английски, а сега ми даваш пример с руския език. Това не е извинение. Пиши на български. Така и Малкович - само си помисли, защо трябва да учи роля на български заради едно представление. Голяма част от зрителите, които са си купили билети, разбират английски. Субтитрите са от уважение към онези, които ползват руски... и снобите, които не знаят английски.

    Коментиран от #15

  • 15 Грамотния

    1 4 Отговор

    До коментар #14 от "Не се обиждай":

    Я бягай на проверка по другите теми на преглед за грешка от някой ,тука си загубил много време чака те доста работа от написаното .Интересен патологичен случай сте !Интересно ако на субтитрите има грешка сигурно ще спрете шоуто ,прекъснете артиста и се развикате от радост че сте намерили грешка ?Веднага ще ви изгонят с охрана повярвайте ,само ви давам жокер да се замислите над вашето хоби и поведение !

    Коментиран от #16

  • 16 Не се обиждай

    2 3 Отговор

    До коментар #15 от "Грамотния":

    Надявам се, че онези които са ангажирани със субтитрите задължително са грамотни. Освен това, както вече казах
    за по-голяма част от публиката ще бъде удоволствие и наслада да слушат и гледат Малкович на неговия роден език, който ще му даде пълна свобода в превъплащението в ролята. Не се нуждая от жокер, за да осмисля колко посредствени и полуграмотни хора са обладани от самочувствие и претенции за превъзходство. И това е тъжно. Много тъжно.
  • 17 Браво

    0 0 Отговор
    Соваж ! Браво бейби ! Имаш защитници, които нямат отношение към грамотността. Окончателно : посредствеността е на мода и дефилира -" гола, нахална и млада" ( по Недялко Йораданов)
  • 18 нашия

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Диамантената ръка":

    и ако се беше доизказал /ти приятелю/ на български цена нямаше да имаш.......

    Коментиран от #19

  • 19 на български

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "нашия":

    Дънинг и Крюгер откриват, че колкото по-ниска е компетентността на хората в една област, толкова по-висока е увереносттта им, че са компетентни в тази област.

    Основната причина за този парадокс е, че хората с ниска компетентност не притежават нужните знания и умения, за да разпознаят собствената си ниска компетентност.
  • 20 Как е възможно

    2 4 Отговор

    До коментар #8 от "Соваж бейби":

    Да живееш в България (европейска държава и член на ЕС) и да не говориш английски???

    Коментиран от #21

  • 21 Ти не четеш какво пише

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Как е възможно":

    В България хората не знаят английски ,по старото поколение знаеше и руският така като бълг.език,това е чудесно един език в повече.Човека излиза пред публика която не разбира какво говори само малка част и не е сигурно освен ако не са преводачи или журналисти с английски.Тъп въпрос задаваш!

    Коментиран от #22

  • 22 Не се обиждай

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Ти не четеш какво пише":

    но и твоята писмена грамотност е като на Соваж-а... Но имате мнение. Хайде прочети на български какво означава
    определението на Дънинг и Крюгер... Проблемът е , че това се отчита от страничен оценител и е трудно за некомпетен да се съгласи с тази оценка