Last news in Fakti

30 Януари, 2023 11:46 801 2

Джон Малкович ще играе и на румънска сцена

  • джон малкович-
  • румъния-
  • култура

Изявата на американския актьор ще бъде в рамките на програмата на Тимишоара за Европейска столица на културата

Джон Малкович ще играе и на румънска сцена - 1
Снимка: БГНЕС

Холивудската звезда Джон Малкович ще играе на сцена в Тимишоара. Това съобщи кметът на румънския град Доминик Фриц в интервю за Прима ТВ, предава БТА.

Изявата на американския актьор ще бъде в рамките на програмата на Тимишоара за Европейска столица на културата. Точната дата още не е известна, но най-вероятно това ще се случи през лятото на 2023 г.

Румъния не е непозната на Джон Малкович. През 2021 г. на актьора беше поверена ролята на известния румънски симфоничен диригент Серджу Челибидаке във филма “Жълта вратовръзка”. Много от сцените в кинолентата са снимани в Румъния.

Както БТА вече съобщи, на 16, 17 и 18 февруари Джон Малкович излиза на сцената на Народния театър. За първи път световноизвестният американски актьор ще играе на българска сцена. Той ще се изяви заедно с една от най-популярните литовски актриси - Ингеборга Дапкунайте, в спектакъла "В самотата на памуковите полета" от режисьора Тимофей Кулябин.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майк Алън Патън

    1 0 Отговор
    А какви ще са цените в Румъния ? И ще отидат ли и там наши сноби , за де похвалят ,че са ходили на Малкович ?
  • 2 На румънски

    0 0 Отговор
    ли ще играе, а в Гърция - на гръци. Щото един Соваж има претенции в София да играе на български.... Представете си какъв труд за един спектакъл, за който не е ясно какъв хонорар ще получи и дали участието му не е по културна спогодба със съответните страни. Защото в този случай хонорарите са символични. защото става дума културен обмен.