10 Февруари, 2023 12:11 5 424 14

Писателят Христо Стоянов с гневен коментар срещу Морфов и Генчев

  • христо стоянов-
  • писател-
  • гневен коментар-
  • максим генчев-
  • александър морфов

"Бездарието е фашизъм", господа Максим Генчев и Сашо Морфов!", написа Стоянов

Писателят Христо Стоянов с гневен коментар срещу Морфов и Генчев - 1
Снимка: Facebook

"Трагедията - 150 години от обесването на Левски, трагично се стовари в Турция... амин".

Тази публикация във Facebook профил с името на режисьора Максим Генчев предизвика лавина от гневни коментари в социалната мрежа.

Към момента публикацията е изтрита, но докато е била онлайн под нея има множество гневни коментари.

Предлагаме поста на писателя Христо Стоянов.

"БЕЗДАРИЕТО Е ФАШИЗЪМ", ГОСПОДА МАКСИМ ГЕНЧЕВ И САШО МОРФОВ

Христо Стоянов

Страшното в случая е, че те са представителна извадка на българската интелигенция. Защото няма разлика между Морфовото: "Добър актьор, ама герберски боклук" и Максим Генчевото: "трагедията - 150 години от обесването на Левски трагично се стовари в Турция".

Да си представим за секунда, че същото това нещо някога се ожени. И после се разведе. И после къщата на жена му изгори заедно с общите им деца...

Каква ли радост би изпитало подобно нещо от това, че жена му е загинала с децата. Или децата са загинали с жена му.

Има ли разлика между това мислене и Морфовото: "А сега този герберски боклук да се хвърли от балкона". Аз лично не намирам разлика.

Има много "луди" в световното изкуство. Дори лудостта при хората на изкуството стана маркер за талант.

Но садисти в изкуството май го има само тука. Няма да говоря за художествените достойнства на спектакли като "Хъшове" и "Политическо кабаре" на Морфов и "филмите" на Генчев за "Левски и Ботев"... Такива май няма.

Да яхнеш национализма, за да си докараш няколко камиона с бахур не е нито белег на талант, нито белег на родолюбие. Преди много години казах, че във време на криза най-конвертируемата валута е национализма...

Но в случая си спомням стиха на Левчев: "Бездарието е фашизъм"...


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 46 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    35 23 Отговор
    А бре писателчето! Фашизъм има само в Италия. Фаши. В Германия е националсоциалъм, повлиян от Маркс. Нацисти.
  • 2 Хихихи..

    34 19 Отговор
    Пиеният зад ник пак напомня за себе си..
  • 3 Пич

    35 20 Отговор
    Ехаа..... един некадърник , хапе други двама некадърници , и се надява да блесне с 15 си минути ! Ето ни нивото на културата и изкуството , и отговора на въпроса - Защо ни нема в целата схема !!!
  • 4 Град Симитли

    41 14 Отговор
    Бездарието е фашизъм"...и. герберастлък!
  • 5 Студопор

    13 14 Отговор
    Ами аз не виждам защо толкова се рита. Уж има свобода на словото, пък като каже някой нещо в социалните мрежи и веднага бива изтрит поста или акаунта... Същото като със ФАКТИ - има свобода на словото, ама като кажеш, че автора на статията е неграмотен, ти трият коментара.

    Много правилно си го е казал човека! Онзи ден имаше публикация във една фейсбук група, да събираме дарения за пострадалите от земетресението. Някой коментира под публикацията, че може да започнем благотворителна продажба на календари на тема "Клането в Батак", изобразяващи ужаса, който дедите ни са преживели. Може даже да пратим малко от тези календари в братска Турция, да видим там дали ще се продават.

    Кое не е така? Кръвта в Баташката църква още е по стените...

    Коментиран от #6, #14

  • 6 Мдааммм

    32 4 Отговор

    До коментар #5 от "Студопор":

    Виж,ся...с омраза нищо не се постига!Омразата води до омраза и така до безкрай...Кланета по света до безкрай исторически погледнато.Държавите,които просперират сега са загърбили междусъседските си историческит кланета по между си в миналото.Простили са си и затова сега просперират.После се чудете що македонците ни мразят,а европейците ни гледат със съжаление.Застнинали сме някъде в 18-ти век по манталитет.

    Коментиран от #11

  • 7 Николай Стоименов

    8 13 Отговор
    Ристьо знаеш ли какво е гьонсуратлък ,а пръдльо
  • 8 Антикомунист

    13 4 Отговор
    Ицо безкрайно си прав но това имаше в предвид Борисов: лош материал. След като тези двамцата се имат за "велики" интелектуаци и простотиите, които сътвориха не са по силите и на завършен простак----- тежко ни.....
  • 9 Българин 🇧🇬

    4 16 Отговор
    Поредното герберско мекер.е.Робите на тиквата нямат спирка.
  • 10 Димо

    3 5 Отговор
    Бездарието е фашизъм? Този Левчев е голям умник! Лепи етикети, като този дето го цитира ... Но това са българските интелектуалци, през последния половин век - гледат да са коректни и да не са срещу вятъра. Апропо, не всички фашисти са били бездарници, даже напротив..
  • 11 Студопор

    2 5 Отговор

    До коментар #6 от "Мдааммм":

    Искаш ли това да го обясниш на ФАЩ, дето икономиката им се крепи на войната? Зер за това вдигат стена между тях и Мексико, защото са си простили и всичко е 6?

    Коментиран от #12

  • 12 Русофоб

    8 3 Отговор

    До коментар #11 от "Студопор":

    Стени издигаше империята на дявола СССР, за да задържи хората. Свободният свят не издига стени, защото няма нужда. САЩ са най-мощната държава и могат да си позволят всичко, онези варвари, които живеят в 19 век, могат само да им се молят пак за помощ. Това е положението.
  • 13 По-добрия Стоянов

    3 2 Отговор
    Христо Стоянов – На всяко гърне мерудия, или как да напомняш за себе си, писателя, като от двайсет години нямаш книга, с която да си направил сериозно впечатление. „От скрития живот на една помакиня“ само предизвикателни мнения по всякакви злободневни теми.
  • 14 Отвратен от такива като теб

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "Студопор":

    Добре е малко, много малко да попрочетеш и тогава ще научиш, че в това зверско клане не участват турци а само българи избиват българи.